PUBLICITAT

Laia Tarifa Actriu dels Pastorets

«Fer de dolent, tot i que perdi, és molt divertit per l’energia»

Per Judith Sáez

L'actriu de Llucifer a l'obra dels Pastorets, Laia Tarifa.
L'actriu de Llucifer a l'obra dels Pastorets, Laia Tarifa.

Mossèn, Isabeló i, ara, Llucifer. La Laia Tarifa (2003) és estudiant de segon de Batxillerat del Lycée Compte de Foix i protagonitzarà un dels personatges principals de la tradicional obra Els Pastorets, dirigida per Juanma Casero a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria aquest Nadal.

–Com arriba a fer Els Pastorets?
–Vaig començar a fer teatre fa cinc anys i fa tres vaig decidir començar amb Els Pastorets. Fa poc que hi soc, però és cert que quan una vegada has començat és molt addictiu. El primer any vaig fer de mossèn, l’any passat vaig fer d’Isabeló i enguany em toca fer de Llucífer. Estic molt contenta amb aquest personatge.

–El va escollir o li van donar?
–No el vaig escollir. Aquest any no sabia si fer Els Pastorets per la Covid-19 i l’escola, però al final vaig decidir fer-ho i quan me’l van donar vaig celebrar-ho perquè és una experiència que s’ha de viure. Sempre he tingut moltes ganes de fer un paper així, tot i que em feia por no estar a l’altura perquè hi ha hagut Llucifers molt potents, però si han confiat en mi serà per alguna cosa.

–Què és el més atractiu d’aquest personatge?
–Fer de dolent encara que perdi és molt divertit, és el millor. L’ambient que hi ha sobre l’escenari amb les fures, Satanàs i tota l’energia que tenen és molt guai. M’ho passo molt millor fent de dolent que fent de pastor en veure aquesta energia, aquests crits i aquest amunt i capdavall... M’ho passo molt bé.

–Com va preparar fer de Llucifer per aconseguir aquesta energia, després d’interpretar personatges més tranquils?
–Aquest any hem fet algunes escenes gravades i no necessites tan càrdio com ha passat a vegades que Satanàs està hiperventilat perquè no pot més. I pel que fa a la memòria del text, com faig teatre fa molts anys, no he tingut problemes. Ara bé, sí que em feia una mica de por no estar a l’altura d’altres Llucifers i he fet cas del que diuen els directors. Al final és fer-ho a la teva manera i és teatre amateur.

–Ha estat complicat assajar amb la Covid-19?
–No he notat gaire diferència més enllà de portar mascareta i respectar la distància de seguretat. La diferència més gran ha estat que no podíem mirar l’obra tots junts i hem procurat crear petits grups de convivència amb les persones amb qui actuàvem més.

–Quina és la novetat d’enguany?
–Com s’han gravat algunes escenes, per no ser molts sobre l’escenari, perquè no quedés molt artificial, el Lluquet i el Rovelló són youtubers, l’infern és un virus que no els deixa emetre els seus directes i l’han de combatre anant a l’origen, que és el naixement de l’infant Jesús. És un tema molt actual que igual impacta una mica, però era el moment d’innovar.

–Què és el més especial de Els Pastorets?
–Que tot i saber de què va l’obra, cada any tothom té ganes de fer-ho i anar-lo a veure. Espero que aquest any sigui igual i hem posat una data més, ja que hi ha limitacions d’aforament per raons sanitàries.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT