PUBLICITAT

Maeva Boubís responsable del Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC)

«Durant la pandèmia, va créixer la demanda per fer tallers»

Per Carmen Salas

Maeva Boubís fa tres anys que és l’encarregada de donar a conèixer el món natural del Parc Natural del Comapedrosa com a educadora ambiental del CIC. Per fer-ho ha descobert que no hi ha res millor per captar l’atenció que combinar la creativitat de l’art amb els elements de la natura. Mitjançant activitats didàctiques infants i adults s’informen i prenen consciència sobre aquest entorn tan meravellós del Principat.

Com va sorgir la idea de fer aquests tallers de corones per a animals?

Em vaig inspirar en l’obra de Vicki Sawyer, una artista nord-americana que utilitza la natura per fer art. Sovint pintava animals d’una manera molt realista amb corones fetes amb flors i fruita. Vaig pensar que era una idea divertida i a la vegada creativa que podia adaptar a la natura i fauna que tenim tan a prop del CIC. A més, aprofito per ensenyar als nens els animals que tenim més a prop, al Pirineu. He imprès pòsters d’animals de la zona com conills, cabirols i guineus perquè els puguin decorar i endur-se’l a casa seva.

S’ha apuntat molta gent?

I tant. El taller del dia 23 ja està ple, encara que queden places pel del dia 30. Malauradament a diferència dels tallers que organitzem a la primavera i estiu, per poder mantenir la distància de seguretat, hem hagut de reduir el nombre d’inscripcions a la meitat (cinc persones).

Aquest no és el primer taller de corones que fa, oi?

No, l’any passat vaig fer un de corones de Nadal que va tenir molt d’èxit. I aquest any, al mes de juliol, vam fer un altre de corones per a nens i també el vam omplir. A més, com feia bon temps el vam poder fer a una placeta que hi ha al costat del CIC i tant nens com a adults el van gaudir molt.

Llavors és una activitat familiar?

Sí, per a nens entre els 5 i els 12 anys aproximadament, acompanyats dels pares, perquè sobretot els més petits poden necessitar un cop de mà, encara que els adults també s’ho passen molt bé. De fet, l’any passat va apuntar-se una mare que va venir tota sola (somriu).

Com els ha afectar la pandèmia a l’hora d’organitzar activitats al centre? Han hagut de suspendre algunes?

Al contrari, tots els cursos que vam fer a la primavera i l’estiu es van omplir. Vam tenir més demanda que en ocasions anteriors. Aquests tallers estan adreçats més a públic nacional perquè es fan en català i hem notat que la gent d’Andorra tenia moltes ganes de sortir, de fer tallers amb els nens.

Fins el punt d’haver d’ampliar el nombre d’activitats?

Sí, sobretot de les sortides al Parc Natural per observar la natura, els ocells, o identificar rastres d’animals, que és una activitat que agrada molt als infants. És mot didàctica i interactiva.

Les sortides també les fa vostè?

En aquests casos, el CIC subcontracta un guia especialitzat o un biòleg segons el cas.

 

Al CIC fan exposicions temporals per conscienciar sobre el respecte a la natura.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT