PUBLICITAT

Guillem Tudó Saxofonista i Cantant

«Tot s’ajorna o es cancel·la i no saps mai si es podrà recuperar»

Per Lídia López

El Guillem Tudó (Escaldes-Engordany, 1992) és saxofonista graduat al Conservatori Nacional de Montpeller i també musicòleg especialitzat en Ensenyament Musical. La música suposa tota la seva dedicació professional: com a intèrpret a dalt dels escenaris, i des d’ara amb el primer disc al mercat, i com a professors a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino i al Lycée Comte de Foix.
 
–Què ens en pot dir del seu disc?
–Es tracta del primer disc, i clar, és una satisfacció enorme. Fa anys que tenia al cap tirar endavant aquest projecte, en part perquè molta gent em demanava sovint de comprar la meva música. Així que, amb molta feina i dedicació, ha sortit.

–Quin és el repertori i l’estil?
–L’estil és el que generalment faig a les actuacions: jazz i swing, i també una mica de big band i crooner. Amb el productor vam decidir encarar-ho cap aquí perquè és el que acostumo a fer i el que m’apassiona. Les cançons, quasi totes han estat interpretades per Frank Sinatra, i també artistes com Robbie Williams o Michael Bublé, amb cançons com Fly me to the moon, For once in my life o Come fly with me.

–Si n’hagués d’escollir una, quina seria?
–La que més m’agrada del disc és My way. És una peça que quasi sempre acostumo a interpretar, i si no ho faig, és la que em demanen sempre. No crec que sigui com identitària, però sí que agrada molt. Llavors, és veritat que al disc, el productor li ha intentat donar un toc més modern en aquesta versió, amb una primera part una mica més pop i sons més moderns, i la segona més clàssica de big band, i penso ha quedat molt bé.

–Té concerts o altres actes promocionals previstos?
–Tinc pendents algunes entrevistes a Barcelona, però pel que fa a concerts està tot molt aturat perquè no se sap mai si s’hauran d’acabar anul·lant. Estic esperant alguna cosa, però és tot molt difícil.

–De fet, sempre es diu que la cultura ha sortit molt perjudicada amb la situació actual. Hi està d’acord?
–Sí, ha estat realment horrible: tot s’ajorna o es cancel·la i no saps mai si es podrà recuperar, hi ha molta incertesa. És cert que en el meu cas, el meu salari no depèn exclusivament dels concerts, però hi ha molts músics que sí i els és molt complicat perquè el benefici és zero. Ara mateix, costa molt tirar endavant o tornar-se a posar dret.

–Té algun altre projecte al cap, de cara a mig o llarg termini?
–Sí, hi ha una cosa que fa anys que vull fer i que per culpa de la pandèmia no ha sortit, i és un concert amb la Big Band Jazz Maresme. Estem mirant de reestructurar-lo i reorganitzar-lo, i estem a l’espera de quan el podrem fer, però avui dia no tenim cap data fixada. I després, un altre projecte que tinc molt al cap és, de cara el 2021 o 2022, llançar un disc nadalenc, és a dir, amb cançons de Nadal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT