PUBLICITAT

Laura Quiñones Propietària de Coco Room

«Es veu molt clarament el perfil i caràcter de la gent quan juga»

Per Judith Sáez

Laura Quiñones, propietària de Coco Room.
Laura Quiñones, propietària de Coco Room.

La Laura Quiñones és la propietària de Coco Room Andorra, que ofereix més tres escape rooms de diferents temàtiques i per a tota mena de públic. Destaca que es tracta d’una activitat divertida i que consisteix a anar resolent reptes d’estratègia a poc a poc per assolir sortir d’una sala en un temps limitat.

–Què fomenta un escape room?
–Es desenvolupa molt el pensament lateral, que és pensar de manera creativa perquè has de resoldre els enigmes de manera que no és obvia. Has d’unir les xifres. A més, també es potencia el treball en equip perquè no pots jugar-hi sol. Per altra banda, tot el que és pensament d’estratègia i treballar sota pressió, ja que hi ha un temps limitat i has de pensar de pressa però alhora estar tranquil. És una activitat en la qual estàs jugant i sense adonar-te’n estàs aprenent.

–Són aptes per a tothom?
–Per entendre bé el joc, el millor és que siguin majors de vuit anys, més petits es pot fer perquè iniciïn el contacte, però límit d’edat no n’hi ha.

–Hi ha escape rooms per a infants?
–Sí. En tenim un adaptat per a ells, que tampoc és fàcil. Han de fer moltes coses i els ajuda a desenvolupar el seu pensament creatiu mentre juguen. És una activitat divertida! Per exemple, els meus nebots els van començar a fer i ara resolen els jocs molt millor que jo mateixa... Són com una esponja i ho absorbeixen tot, sobretot si tu els fas partícips.

–Com es desenvolupa la partida?
–Si el joc és lineal, tu resols unes pistes que et porten a les següents i si és en paral·lel pots resoldre diversos enigmes a la vegada. En funció de la manera en què actua el grup, tu els aportes detalls per ajudar-los, però jo prefereixo deixar que m’ho demanin per tal que no s’aclaparin i pensin que no ho saben resoldre. Al final això és com un esport, cal practicar-ho.

–Quins escape rooms tenen més èxit?
–El que més agrada és l’enigma de Goya perquè és de nivell intermedi i hi ha dificultat però és assequible. A més, sol haver-hi més d’una sala. Si no s’ha jugat mai, sorprèn molt que estiguis a una habitació i passis a una altra. A més, en tenim un per a nens que es diu exploradors en el Cairo i que de 9 a 12 anys poden jugar-hi sols.

–És una activitat per fer tant amb amics com amb família, no?
–Sí perquè tothom aporta quelcom i està molt còmode. Abans ho feia inclús amb empreses perquè és un bon exercici per fer team building. És una idea via molt bona per conèixer el teu equip, ja que tothom aporta alguna cosa i s’ho passa molt bé. De fet, hi ha gent que ho utilitza per fer processos de selecció per veure quins perfils hi ha dins. Es veu molt clarament i ràpid perquè sempre surt el teu caràcter.

–És un bon regal per Nadal?
–Sí. En anys anteriors ha funcionat molt bé perquè és temps que inverteixes a estar amb la teva família, un temps de qualitat i sense mòbil en què has de pensar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT