PUBLICITAT

Clara Pladevall presidenta Associació Amics Cambra Romànica

«Muntar un cicle de música de cambra és un trencaclosques»

Per Carmen Salas

Clara Pladevall és biòloga de professió però va estudiar violí durant molts anys i de fet, encara el toca com a aficionada. Porta la música al cor i per això, juntament amb altres aficionats a la música de cambra van crear una associació que promou aquest tipus de música mitjançant l’organització d’uns cicles que cada vegada apleguen més seguidors.

Què es l’Associació Amics Cambra Romànica?

Som una associació cívica sense ànim de lucre que treballa per difondre la música i concretament la música de cambra.

I com va sorgir la idea d’organitzar-vos com a associació?

Originàriament el cicle de concerts l’organitzava el Comú de Canillo des del 2016, però preocupat pel futur del projecte, van tenir la idea que els que anàvem assiduament als concerts ens féssim càrrec. I així va ser, ens vam reunir i vam decidir crear l’associació, amb el vistiplau del Comú, que ens va traspassar l’organització al 2018.

Qui són els membres?

Actualment som gairebé una seixantena de socis, i hi ha una junta directiva amb vuit membres.

El grup és molt heterogeni, hi ha amants de la música, músics professionals i amateurs, músics que han participat en alguns dels concerts i els agrada el projecte, pares de nens que toquen algun instrument, gent de Canillo interessada en que es facin activitats a la parròquia, gent de fora, gent que va als concerts i gent que només ens vol donar suport econòmic, etc. Crec que això ens dona molta força perquè tots ens complementem.

El cicle que organitzeu és de música clàssica o també té cabuda la música contemporània?

Des de l’associació tenim una visió tradicional de la música de cambra i en aquest sentit intentem que els programes es facin de música clàssica, evitant la vessant més popular.

Quans concerts es fan durant el cicle?

Sis concerts, que tenen lloc des de finals d’octubre fins a finals de novembre.

I en quines ubicacions es fan?

L’objectiu és que es facin en diferents capelles de la parròquia de Canillo. Intentem descentralitzar Sant Serni i que la meitat de concerts es facin a d’altres parròquies com les de Soldeu, Prats, Ransol o el Tarter.

També organitzeu un concurs internacional de música de cambra

Sí. Aquest any, per la pandèmia, el van haver d’aplaçar del març a l’octubre, però malgrat les dificultats, hem pogut celebrar la segona edició. Va haver de ser sense públic, però el vam emetre per YouTube i va ser un gran encert perquè ha arribat a molta més gent.

Com és finança l’associació?

Funcionem amb una subvenció principal del Comú del Canillo amb la que cobrim el 75% de les nostres despreses, i la resta la cobrim amb les quotes dels socis, una taquilla inversa als concerts, patrocinadors privats, i aquest any també hem tingut una subvenció del Govern d’Andorra.

 

El grup guanyador del concurs pot tocar al cicle de l’any en curs

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT