PUBLICITAT

Marco Trungelliti propietari de [0% Gluten] Andorra

«Els aliments sense gluten alleugereixen la digestió»

Per Carmen Salas

Marco Trungelliti és un tenista professional argentí en actiu, apassionat de la Patagònia. Per això, quan amb la seva dona va descobrir Andorra fa dos anys, no van dubtar en quedar-se a viure. Fa una setmana Marco i la seva família van obrir al país una franquícia de [0% Gluten], el primer establiment del país on es poden adquirir productes d’elaboració pròpia com pa, brioixeria i pizzes glutenfree de primera qualitat.

Per què va decidir viure a Andorra?

Perquè sóc un enamorat de la vida de muntanya. El meu entrenador és d’Andorra i fa dos anys, de tornada d’un torneig vaig venir amb la meva dona a conèixer el país, i ens va encantar.

I perquè van decidir obrir un negoci tant específic?

Perquè la meva dona és intolerant al gluten. Ens vam adonar de les dificultats d’accedir a una alimentació de qualitat amb aquest handicap. Llavors, vam conèixer les franquícies de 0% Gluten, i vam decidir obrir una aquí per oferir productes elaborats cada dia lliures de gluten. És un forn ‘normal’ amb la particularitat que tots els aliments que elaborem són glutenfree però amb molt sabor.

Quins productes ofereixen?

Elaborem pans amb farines sense gluten, sense ou, sense sucres afegits ni additius, ni làctics però de moltes varietats: arròs, multicereals, cigrons, blat sarraí, etc. I també tenim tota la brioixeria habitual, entrepans, pastissos, pizzes, a més de sucs i cafè. El client els pot adquirir a la botiga, encarregar un servei a domicili o fer la compra online. A més, tenim una zona on els clients poden menjar i/o beure el que adquireixin.

Els preus són assequibles, per què acostumen a tenir un cost més elevat?

Òbviament, són una mica més elevats que els d’un forn normal però són molt competitius. Hem volgut trencar la dinàmica de si és sense gluten, és car.

Els productes són només per a persones intolerants o al·lèrgiques al gluten?

Són per a tots, encara que no siguis intolerant. Hi ha molta gent que els adquireix perquè vol cuidar-se i menjar de manera saludable, principalment els esportistes o el que entrenen regularment, ja que els aliments sense el gluten fan les digestions menys pesades.

Han obert en plena segona onada de la pandèmia. Són uns valents o uns inconscients?

Crec que una mica de cada (riu), perquè portem quasi dos anys donant-li voltes i quan anàvem a obrir al març va començar la pandèmia. Amb la meva dona vam veure clar que si no ho fèiem ara, ja no ho faríem.

Quins objectius de futur s’han marcat?

La projecció inicial és molt positiva però no ens volem entusiasmar. Volem mantenir la qualitat del primer dia, i anar preparant nous productes com un càtering que volem enllestir amb capses que contindran diferents productes, per aniversaris i festes diverses.

 

En breu també servirem amanides i pasta fresca elaborada al nostre obrador.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT