PUBLICITAT

Rafael Requena enginyer i CEO-fundador d’Adinsol

«La sostenibilitat és el fil conductor de la nostra empresa»

Per Carmen Salas

Rafael Requena va arribar a Andorra per un projecte laboral i ja es va quedar a viure. Fa quatre anys a més, va crear Adinsol, una empresa que ofereix serveis d’enginyeria industrial i mecànica amb el rerefons de la sostenibilitat i el reciclatge. D’altra banda, a través de Metallics Solutions dissenyen barbacoes per particulars, restaurants i empreses constructores i estacions d’esquí.

Què és Adinsol?

Tinc un grup d’empreses d’enginyeria i Adinsol en forma part, juntament amb Advance Industrial Solutions i Metallic Solutions. La seu d’Adinsol està a Andorra, però tenim delegacions a Portugal i als Estats Units per oferir els serveis adaptats a cada tipus de client.

Quin serveis ofereix Adinsol?

Serveis d’enginyeria, informàtica, disseny i software per a diferents sectors empresarials com el del reciclatge, el que s’anomena waste to energy i també ens dediquem al control i la regulació d’edificis pel que fa a la temperatura. D’altra banda, dissenyem xemeneies i barbacoes exclusives d’alta qualitat per a edificis, restaurants i cases particulars.

Quin és el fil conductor?

La sostenibilitat. Per exemple, a Portugal estem treballant en un projecte de reciclatge per separar el vidre de les escombraries per colors. Tenim un equip d’enginyers treballant in situ. i a Andorra estem treballant en diversos projectes.

De quin tipus?

Ara mateix estem treballant en un projecte per al Comú d’Encamp en control i regulació de climatització d’edificis; pel que fa a les xemeneies i barbacoes estem fent el projecte de La Querola, de Jean Nouvel a Ordino, i a més estem en contacte amb l’àrea de medi ambient i sostenibilitat del Govern per un projecte de reciclatge d’olis de cuinar. Hem creat unes ampolles fetes amb plàstic reciclat que es poden reutilitzar i la novetat seria que el recanvi es faria a les escoles. Per tant, es tractaria d’educar i conscienciar a la vegada.

Pel que explica sembla que els clients us estaven esperant

Crec que vaig crear l’empresa en un bon moment, perquè per una banda, les companyies ara el que estan fent és externalitzar la enginyeria i nosaltres ens adaptem a les necessitats de cada client, i d’una altra, van néixer per focalitzar-nos en el futur i la preocupació pel medi ambient és una realitat. Tothom vol tenir una companyia cada vegada més sostenible i nosaltres els ajudem a aconseguir-ho perquè treballin amb energies netes, produeixin menys residus i aquests es puguin reciclar de la millor manera.

En la pràctica això què suposa?

Doncs, podem donar suport d’enginyeria especialitzada en el sector del client per un projecte o destinar un enginyer tècnic in situ perquè hi treballi físicament amb ell, durant setmanes, mesos o anys.

A Adinsol dissenyen barbacoes i xemeneies exclusives per a particulars, restaurants i constructores

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT