PUBLICITAT

Emmanuelle Besnard directora de La Xarranca

«Circul’art permet mantenir un diàleg directe amb l’obra d’art»

Per Carmen Salas

Emmanuelle Besnard és una artista que fa instal·lacions de pintura i objectes dins d’un espai i a més és la presidenta de La Xarranca, una associació d’artistes plàstics i creadors andorrans que ha creat el projecte Circul’art per promocionar les seves obres inèdites en un circuit alternatiu que no passarà per les galeries d’art, sinó per les cases de particulars.

Com va sorgir la idea de fer aquest projecte?

La idea va sorgir en una reunió extraordinària amb molta participació per buscar projectes nous. A partir, d’una banda, de les Mares de Déu que passen de casa en casa entre els veïns i, d’una altra, de les empreses que et porten el menjar a casa, se’ns va ocórrer la opció d’oferir als particulars i a les empreses la possibilitat de tenir a casa seva o a l’oficina obres d’art d’artistes andorrans.

Quins avantatges té?

Amb aquest projecte permetem a particulars i empreses poder acollir una obra d’art durant un trimestre i amb una rotació d’un any, és a dir, que durant un any, tindran a casa seva quatre obres d’art. A més, els acollidors coneixeran als autors, que els explicaran l’origen i el simbolisme de cada peça. És una manera de tenir un diàleg directe amb l’obra.

Quin cost té per als que decideixen acollir les obres?

Un preu simbòlic de 150 euros, ja que el valor de les peces i les despeses que genera el projecte superen aquesta quantitat amb escreix. Hem de dir que aquest cost també és el resultat de les subvencions rebudes de Govern i del Comú d’Andorra, que ens ha donat suport per poder-lo tirar endavant.

Quin tipus d’obres són?

Vam demanar als artistes que presentessin obres bidimensionals o tridimensionals amb unes mides concretes per poder adaptar-les a tot tipus de llar. També vam proposar-los que fossin obres contemporànies, que tractessin temes actuals.

Quants artistes es van presentar?

Una quinzena. Tots residents a Andorra, encara que també poden accedir artistes de la Seu d’Urgell i rodalies.

Com es va fer la selecció?

Amb un jurat d’experts i crítics d’art que van seleccionar vuit obres (set quadres i una escultura) per fer dos circuits de quatre cases.

Quins requisits han de complir aquests particulars o empreses per poder acollir una obra?

Tenir una assegurança de la llar/oficines i signar un conveni per a la contracció d’aquest abonament pel qual es comprometen a responsabilitzar-se de l’obra. Res més.

La idea de la Xarranca és que aquest projecte tingui continuïtat en el temps?

I tant. Penso que pot donar una empenta al món de l’art a Andorra perquè hi ha molts artistes i de vegades és difícil dinamitzar les seves obres. Aquest projecte aporta una dimensió diferent i el nostre objectiu és fer-lo créixer.

 

La Xarranca vol començar a distribuir les obres entre els particulars a partir de gener de 2021

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT