PUBLICITAT

Silvia Hernández joiera i creadora de Shiori, bijuteria fina feta a mà

«Ens en sortirem donant la millor versió de nosaltres»

Per Carmen Salas

Dir que la Silvia Hernández és joiera és quedar-se curt, perquè ella no només crea peces estèticament boniques, sinó que té en compte la simbologia de les pedres amb les quals treballa i a més li afegeix a cadascuna una mica de la seva ànima. Plenament integrada al Principat, l’any passat va col·laborar amb el Museu Carmen Thyssen Andorra per fer una col·lecció inspirada en dos quadres, i fa un mes va cooperar amb Andbank per crear una polsera solidària pel Día Mundial contra el Cáncer de Mama.

Com va sorgir la idea de la polsera solidària?

El departament de màrqueting d’Andbank va contactar amb mi per presentar-me la proposta i clar, vaig dir que si de seguida tenint en compte el motiu, que és una causa que ens toca a tots tant de prop.

En què es va inspirar per crear-la?

Quan vaig començar a donar forma a la idea tenia al cap a dues amigues que es trobaven en diferents fases del procés de recuperació d’un càncer de pit, però que no es coneixien. Les vaig posar en contacte i entre les tres es va crear un cercle d’energia tan màgic que vaig voler transmetre-ho a través del disseny de la polsera. Per això vaig utilitzar el quars rosa, que simbolitza la feminitat, per crear un cercle de dones cada cop més gran de força i energia.

Ha tingut molt bona acollida, oi?

Sí, la veritat és que tenint en compte el moment en el qual estem amb la pandèmia, no sabia com respondria la gent, però la veritat és que he hagut de fer tres produccions i he viscut moments molt bonics veient la solidaritat de la gent, el sentiment que uneix a tothom i pensant en tot que es podrà fer amb la recaptació.

Ara també ha presentat una nova col·lecció de joies.

Sí, he desenvolupat la col·lecció d’Elements, inspirada en el quatre elements de la natura (aigua, foc, terra i aire) per trobar una mica de calma en aquest temps ple d’incerteses. Jo sóc una persona de mar, però aquest any he aprés a estimar moltíssim la muntanya i ho volia transmetre a través de les meves joies. També he creat objectes amb ànima per a la llar com un vol de fusta amb vuit pedres. Aquest projecte és molt especial per a mi per moltes raons, però sobretot perquè l’he fet amb el meu nebot Iker Duró, que és un fotògraf amb molta sensibilitat.

La col·lecció també inclou anells, oi?

Sí, anells de plata amb pedres naturals com l’ametista, la prehnita, l’aigua marina o la labradorita. Si la clienta ho demana, poden fer un bany d’or.

Com veu el futur més immediat?

Amb optimisme. Jo crec que d’aquesta ens en sortirem donant la millor versió de nosaltres.

 

La Silvia col·labora amb #ensmolaelconsumlocal una comunitat virtual que ha creat una aplicació de mòbil per fomentar el consum de proximitat

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT