PUBLICITAT

Fernando Blanco soci-consultor de Sisè Grau

«Internet ara mateix ja no és una opció. O hi ets o no existeixes»

Per Carmen Salas

Fernando Blanco, expert en màrqueting online i comunicació empresarial, va crear al 2012 Sisè Grau, la primera consultora especialitzada en Social Media d’Andorra orientada principalment al sector de les petites i mitjanes empreses del Principat perquè millorin el seu posicionament a internet.

Quin tipus de serveis ofereixen?

Nosaltres assessorem i acompanyem a les empreses en la seva presència en totes les plataformes d’internet, des del web i la presència a les xarxes socials fins a les estructures publicitàries. En els últims dos o tres anys ens dediquem més a la generació de continguts (redactem i dissenyem els materials) i també preparem peces de vídeo. El nostre objectiu és adaptar-nos a les necessitats de les empreses.

Quin és el perfil de les empreses que assessoren?

Treballem per a tres tipus d’empreses: les que no poden fer-se càrrec de res, i ens encarreguem de fer tota la comunicació corporativa a través d’internet; les que tenen un departament comercial o administració on hi ha una persona que porta les xarxes però d’una manera limitada i nosaltres li donem suport en la generació de continguts, i els assessorem durant el procés, i aquelles que volen una formació concreta perquè el seu departament de màrqueting després s’encarregui de gestionar-la.

De quins sectors?

SisèGrau va néixer per donar resposta a les necessitats de les pimes andorranes. També hem treballat per a alguna institució però la gran majoria dels nostres clients són empreses privades i en relacions de llarga durada.

Com ha evolucionat aquest sector a Andorra?

Quan van començar, encara eren poques les empreses que havien apostat pel Social Media. Es començava a albirar alguna acció embrionària a Facebook però, però poca cosa més. Les xarxes socials van començar a créixer moltíssim, sobretot a partir d’Instagram, fins que la informació va arribar a saturar i llavors es va tornar a les pàgines web de les empreses. I la veritat és que nosaltres som molt webcentrics. Ho portem al nostre ADN.

Creu que les pimes andorranes estan ara més obertes a la transformació digital que abans?

Internet ara mateix ja no és una opció. O entres o no existeixes. Han d’estar en on, ja sigui amb la creació d’una pàgina web, via newsletters o mitjançant publicitat a Google Artwork, però és molt difícil que una empresa avui dia sobrevisqui sense presència a internet.

A més d’assessorar també ofereixen cursos. De quin tipus?

Nosaltres impartim alguns cursos propis, però els organitzem principalment per a la Cambra de Comerç d’Andorra, que els ofereix als seus afiliats. Les pimes cada vegada estan més interessades en formar-se per fer la seva adaptació a internet amb més professionalitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT