PUBLICITAT

Heiko Kirchner Creador del grup Unió de Bars d'Andorra

«Els restauradors ens volem donar força per aguantar»

Per Irene Mas Fàbrega

Heiko Kirchner.
Heiko Kirchner.

Heiko Kirchner és un emprenedor d’origen alemany que fa gairebé 18 anys que viu a Andorra, on regenta un seguit de locals especialitzats, també, en cuina alemanya. S’ha dedicat tota la vida a la restauració i des de fa mig any que s’ha iniciat a la producció de cervesa artesana. L’afectació de la pandèmia sobre el sector dels bars i els restaurants l’ha afectat de ple. Per això, amb la família i els amics va decidir crear un grup de Facebook que vol englobar tots els treballadors del sector del país: Unió de Bars d’Andorra.
 
–Amb quin objectiu s’ha creat el grup de Facebook?
–El grup s’ha creat a raó de tot el rebombori que està havent amb la gestió dels bars i restaurants durant la pandèmia. Ens volem donar suport entre tots els que formem part del col·lectiu i també volem donar suport al Govern per solucionar entre tots el problema. Nosaltres no volem fer una revolta o una guerra, nosaltres només volem proposar solucions a l’Administració que ens podrien interessar a nosaltres també. Tenir una taula de conversa i poder donar les nostres opinions sobre les lleis que han impulsat.

–Com us organitzeu?
–De moment hem creat el grup que es diu Unió de Bars d’Andorra i hem creat un hashtag que a poc a poc volem que surti a tot arreu, no tan sols per donar suport als propietaris, també als treballadors i als clients. Els restauradors ens volem donar força per aguantar. Per altra banda, hem creat un grup de WhatsApp al qual hi ha propietaris d’establiments de totes les parròquies d’Andorra.

–Quins són els propers passos de l’organització?
–Ara mateix estem redactant una carta amb propostes que fem nosaltres al Govern i que creiem que podrien ajudar de debò al nostre col·lectiu. De moment, però, encara estem posant les idees en comú.

–Què n’opina sobre les ajudes al lloguer que ofereix el Govern als perjudicats del sector?
–Ells s’hi intenten esforçar, ja ho veiem, però creiem que no és suficient. Per exemple, les discoteques ja fa gairebé set mesos que estan absolutament tancades. Però en relació amb les ajudes, pensem que és un tema poc clar i que l’haurien d’explicar millor.

–Pot fer balanç sobre la situació de la restauració en relació amb la pandèmia?
–Ara mateix, tal com està el tema penso que hi haurà força establiments que no aguantaran. Molts ja estan vivint amb els estalvis que tenen des de fa molts anys. Hauran de tancar i la culpa no és del Govern, ho sabem, per això nosaltres estem intentant donar una mica d’idees i de suport. Pensem que moltes d’aquestes mesures surten del fet de no saber què és la restauració.

–Creu que rebran resposta del Govern?
–Això no ho sabem. El nostre proper pas és preocupar-nos per fer aquesta carta amb propostes sobre ajudes i normes de conveniència de clients i esperem que ens tinguin en compte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT