PUBLICITAT

Marissa McDonald creadora sostenible

«Crec que tot el que faig es per imitar la natura»

Per Carmen Salas

Nord-americana casada con un barceloní, fa 12 anys que viu a Andorra, encara que sempre ha estat preocupada pel medi ambient, com a mare de quatre fills un dia va dir prou i va passar a l’acció per reduir els residus generats a casa. Va fer tovallons de tela reciclada,bosses de malla per comprar fruita i verdura i embolcalls de roba pels entrepans. Fa quatre anys va donar un pas més i va crear Andwearis, per vendre els seus productes i conscienciar sobre la importància de reciclar i reutilitzar per salvar al planeta.

Com es va convertir en un creadora sostenible?

Ha estat una evolució. Quan vivia als Estats Units duia una vida molt estressant i no m’agradava ser partícip de tant consumisme, sentia que no portava una vida massa sostenible. Quan vaig venir a viure a Andorra, com a mare d’una família nombrosa vaig ser conscient del volum de residus que generàvem i un dia vaig prendre la decisió de fer canvis per trobar una altra manera de fer les coses.

I quins van ser els canvis?

Vam començar per utilitzar tovallons de roba, però de seguida em vaig adonar que podia fer més coses, com reutilitzar roba de casa per donar-li un segona vida. Paral·lelament, vaig conèixer gent amb les mateixes inquietuds, i així és com vaig entrar en contacte amb el Museu Carmen Thyssen Andorra i vam començar a col·laborar plegats.

I en què consisteix la col·laboració?

Ells em faciliten la cartelleria de les exposicions quan acaba la temporada, i acordem les propostes de productes a fer que després es vendran a la botiga del museu. Son molt oberts i em donen llibertat de creació, encara que la línia principal és que siguin útils i pràctics. Faig bosses, carteres, estoigs, necessers, fundes de portàtil...

A banda d’això, també crea els seus productes a partir de roba i vinil per vendre, oi?

Sí, els tinc exposats al meu Instagram i la gent interessada contacta amb mi a través d’aquesta xarxa social. No ha estat un camí fàcil, perquè comprar aquests tipus de productes té al darrera l’evolució de la persona que l’adquireix, i no es pot forçar. També vaig als diferents mercats que hi ha a Andorra.

En els últims temps, hi ha hagut un ressorgiment de la consciència mediambiental, sobretot entre la gent jove. Ha notat els efectes?

Sí, en els darrers sis mesos he venut més que mai. D’entrada, els andorrans eren una mica reticents, però ara tot ha canviat, les xarxes socials han ajudat molt i hi ha gent que ho vol promocionar i estic molt il·lusionada.

També fa tallers amb la gent jove.

Sí, col·laboro amb les escoles. Si volem reconduir la situació i reduir el consumisme no sostenible hem de començar per conscienciar els infants. També faig tallers online amb La Central, el servei de joventut del Comú d’Andorra.

 

El 29 d’octubre farà dos tallers gratuïts sobre l’ús sostenible de la roba.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT