PUBLICITAT

Martín Blanco artista visual

«El meu estil és una barreja de foscor i surrealisme»

Per Carmen Salas

L’artista visual Martín Blanco, originari de l’Argentina però resident a Andorra des de fa 13 anys, representarà a Andorra en l’esdeveniment internacional Love always win (L’amor sempre guanya), un acte que reunirà les obres de 160 artistes d’arreu del món per difondre l’amor en contra del missatge d’odi promogut per l’actual president dels Estats Units, Donald Trump.

Com va rebre la noticia que havia estat seleccionat per representar a Andorra a l’esdeveniment ‘Love always win’?

Va ser tota una sorpresa. Fa gairebé dos anys, Gabriel Morais, el comissari de l’exposició va contactar amb mi, que havia vist la meva obra i que volia que representés Andorra en aquest esdeveniment.

Li va donar alguna directriu?

Només una, que la frase havia de sortir a l’obra. Altres artistes s’han centrat molt en Trump, però jo vaig pensar que era millor fer una cosa més atemporal, perquè al final l’odi el pot transmetre Trump o qualsevol altre.

Els artistes no acostumen a posicionar-se políticament, però aquesta campanya és una declaració en sí mateixa. Va dubtar en participar?

Al començament, una mica, perquè la política com a concepte no m’interessa, però sí tot el que hi havia al darrere perquè el missatge d’odi no està necessariament relacionat amb una ideologia política. I a més, la dimensió del projecte el feia molt il·lusionant.

Gràcies a una campanya de crowdfunding les obres dels 160 autors seleccionats s’exposaran a les ciutats més importants dels Estats Units.

Sí. Es necessiten uns 6.000 dòlars i jo crec que es podrà fer. Se suposa que la segona etapa és fer un llibre amb fotografies de les 160 obres i lliurar-lo a la Casa Blanca, al President Trump.

Com decideix quina modalitat artística és la més adient pel missatge que vol transmetre en cada obra?

Dibuixo amb llapis i també digitalment i quan tinc una idea ja penso si la desenvoluparé amb una tècnica o una altra, perquè el llenguatge visual és diferent.

Què vol transmetre amb les seves obres?

En general el meu estil és una barreja de foscor i surrealisme. Tinc una connexió directa amb el terror i creo atmosferes una mica fosques. La meva idea sempre és intentar transmetre emocions, que si algú veu una obra meva no el deixi indiferent.

En què treballa actualment?

A l’octubre de l’any passat vaig guanyar el Premi Ordino Jardins d’Art i una part del premi és fer una exposició individual al CAEE al 2021, i estic fent una sèrie de dibuix sobre tela. A més, estic acabant la meva primera novel·la, que espero publicar al 2021 a l’editorial que vaig muntar amb un soci a l’Argentina fa quatre anys per publicar llibres de terror i ciència-ficció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT