PUBLICITAT

Jordi Barceló Músic i professor de piano

«La música és àmplia i volem que els alumnes investiguin»

Per Lídia López

Jordi Barceló.
Jordi Barceló.

El Jordi Barceló (Tarragona, 1971) ha arrencat una nova etapa com a formador de música a Andorra a través de la Grandàlia, un centre polifacètic ubicat a la capital, que combina l’aprenentatge d’instruments amb la producció musical i un estudi de gravació, de la mà del guitarrista Manuel Alonso. 
 
–Què és la Grandàlia?
– Fa temps que estava buscant un local on poder produir les meves composicions i desenvolupar la meva feina creativa, a la vegada de poder seguir amb la gestió de l’escola de música de la Massana. Però les coses es van torçar a l’agost, i en lloc d’enfonsar-me em vaig reenfocar en aquest espai i va néixer el que és la Gràndalia: un centre artístic musical que se separa del mercat educatiu, en el sentit que el nostre professorat és titulat superior i els instruments són de molt bona qualitat. A més, ens mantenim en la línia de la formació ludoeducativa. 

–I quan va sorgir?
– De fet, el projecte va obrir portes i va començar el curs de forma oficial el passat 9 de setembre. Pel que fa a l’origen, neix del confinament i d’un pensament de tirar endavant la cultura, la música i l’educació. Creiem que el que hem de fer és, ara més que mai, apostar per la cultura perquè un cop sortim d’aquesta situació, nosaltres ja estarem posicionats.

–I com ho combinen amb la resta d’oferta?
–Les nostres instal·lacions estan enfocades a crear música. De fet, portem a la Grossband, tant en la producció com els arranjaments. Així que la idea és que sigui un centre on els alumnes puguin anar més enllà de prendre classes. Fomentarem que creïn grups, però que no facin rock i ja està, no. La música és molt més àmplia i intentarem que tinguin la plataforma on poder investigar dins del món de la música.

–Qui forma part del professorat?
–L’equip el pilotem dues persones, jo mateix a la banda del que és el piano i el rang d’instruments de percussió i vent, i la banda de la corda la porta el Manuel. A més, també tenim vuit professors col·laboradors d’un nivell excepcional, com per exemple David Amat, Efrem Roca, Unai Gutiérrez, Javier Crespo, Maestro Joaquín... És a dir, que hi ha molta gent darrere, no estem sols.

–Quins projectes a curt i mtjà termini tenen?
–Aquest mes d’octubre començarem l’enregistrament dels temes de la Grossband. Aleshores, també volem estar al capdavant del Festival Internacional de Guitarra, que el Manuel ja fa dos anys que el fa, la idea és que a partir d’ara ho enfoquem i ho dirigim directament des de la Grandàlia. També tenim altres projectes que ara són a la cuina però aniran sortint a mesura que sigui possible. Un exemple és que el context no ens permet engegar el primer combo que tenim de l’escola. Es pot dir que estem en un moment d’impàs, que voldríem fer més coses de les que podem fer. Però n’estic convençut que les acabarem fent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT