PUBLICITAT

Eder Cristòfol Membre i gestora de xarxes socials de la Grada Unita Fortior

«L’FC Andorra dona suport a la Grada en algunes qüestions»

Per Vicente Pallarés

Eder Cristòfol, preparada pels partits de l'Andorra des de casa.
Eder Cristòfol, preparada pels partits de l'Andorra des de casa.

Eder Cristòfol, de 25 anys, és graduada en Dret i especialitzada en Fiscalitat. Actualment, treballa en una assessoria. Però aquestes dades no importen quan cada diumenge juga l’FC Andorra. Aquí, Eder només és una membre més de la Grada Unita Fortior, el grup d’animació més nombrós de l’entitat tricolor. L’andorrana també gestiona les xarxes socials d’aquesta penya que dona suport al conjunt del Principat. El partit, passió pel futbol a banda, també és una excusa per anar a dinar tots junts i viure la prèvia en grup.


 
–Com es preveu aquesta temporada atípica pels membres d’Unita Fortior?
–La temporada serà atípica, com bé dius, però tant per a nosaltres, com per a la resta d’aficionats i pels jugadors. Des de la Grada, la viurem des de casa, mirant els partits per la plataforma a la qual el club està adherit.

 

–S’ajuntaran els membres de la Grada per veure els partits per la televisió?
–Seguint les noves directrius del Govern, malauradament, no podrem ajuntar-nos, haurem d’esperar i anar veient com avança la situació. Tot i així, els podrem gaudir a casa en grups més reduïts i molts membres de la Grada són família i podran veure el futbol acompanyats. Però la temporada es llarga i esperem poder-nos ajuntar tant fora com dins del camp.

 

–La Grada estava creixent durant les darreres temporades. Creu que aquest any frenarà una mica l’interès de nous socis?
–Esperem que no, la gent ha de seguir animant al club, i sí, cada cop hi ha més gent que seu a la grada amb nosaltres i això és bonic de veure.

 

–Quin és el càntic que més us identifica com a grup?
A la grada sempre estan. És una cançó que descriu bàsicament el que fem cada cop que anem als partits a animar. 

 

–Estan en contacte amb els gerents del club o tenen el mateix tracte que qualsevol altre aficionat?
– Sí, tenim contactes del club que ens donen suport en algunes qüestions com facilitats per anar als partits de fora de casa o sortir a la seva pàgina web. També ens han proporcionat material com els bombos i pancartes. Quan necessitem quelcom, sempre tenim algú amb qui parlar.

 

–I esportivament, imagino que aposta per l’ascens a Primera RFEF.
– Com a aficionats preferim l’ascens a Segona Divisió, però un ascens, per molt que seguim a la tercera categoria del futbol espanyol, a Primera RFEF estaria molt bé. Aquest any serà un camí molt dur.

 

–Seguien l’Andorra abans de l’arribada de Piqué?
– Sí, potser no tant com ara però sí. Abans, jugaven amics, familiars i coneguts. Hi ha una mica de varietat, membres que fa anys que el segueixen i d’altres, que sobretot per ser del poble i la proximitat per seguir els partits i l’equip, han pres interès en l’Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT