PUBLICITAT

Francesc Oriol Cap del Departament de Dinamització Turística i Cultural del Comú de Canillo

«Des del comú fem esforços per mantenir i millorar la cultura»

Per Irene Mas Fàbrega

Francesc Oriol.
Francesc Oriol.

Francesc Oriol fa més de 10 anys que està vinculat al Comú de Canillo i a la cultura que defineix la parròquia. Des del 2008 i fins al 2012 va ser l’encarregat del Departament de Cultura i Esports i actualment és el cap del Departament de Dinamització Turística i Cultural. Tot i això, durant cinc anys compresos entre el període de temps que va des de l’inici de la seva vida laboral al comú fins a enguany, va exercir com a director del Palau de Gel.

–En què consisteix la seva feina al Comú de Canillo?
–La meva tasca es basa en la coordinació de tots els elements turístics com l’oficina de turisme, els punts d’informació i totes les activitats del mateix àmbit que es proposen des de la parròquia, i en la coordinació de les activitats de caràcter cultural. Aquestes, comporten, també, la gestió de diferents espais públics com la biblioteca o el Museu de la Moto i de les activitats amb caràcter extraescolar.

–A partir de quines línies d’actuació treballeu per impulsar el turisme?
–A banda de gestionar tota l’activitat turística que tenim a la parròquia, treballem altres aspectes com la coordinació de tots els agents d’informació turística que tenim distribuïts a la vall d’Incles, Soldeu, Meritxell i el Roc de Quer. Tenim en compte tots els aspectes que puguin sorgir en l’àmbit de programes o de logística interna per promoure, al màxim, la parròquia.

–I la cultura?
–El que fem, sobretot, és dedicar-nos a la promoció d’activitats que s’impulsen des del comú com, per exemple, espectacles, teatre, festivals i altres esdeveniments com fires. Per treballar la cultura, comptem amb el suport de les associacions que despleguen activitats de l’àmbit. També gestionem els equipaments com la biblioteca i el museu per tal d’estructurar-los i poder-ne fer un seguiment i una posterior promoció. Per altra banda, tenim espais integrats, com les sales polivalents des d’on s’ofereixen cursos extraescolars tant per infants com per adults. 

–Com ha perjudicat els sectors del departament la pandèmia de la Covid-19?
–Durant el temps més dur de confinament molts dels serveis del departament que rebien gent van estar tancats. El mateix va passar amb els equipaments de caràcter turístic. Així i tot, des del departament hem promogut activitats com el club de lectura que han funcionat gràcies a les eines que dona la xarxa. Durant aquesta època, també s’ha treballat molt a nivell intern. Els equipaments s’han reobert adaptant-los a les mesures per la Covid-19.

–Creu que la cultura és un sector valorat al país?
–Sí. Com a mínim des de la nostra corporació es fan esforços per mantenir-la i millorar-la. Amb la resta de comuns hi ha una col·laboració constant entre els departaments. El principal exemple és que entre tots impulsem la pàgina web de l’agenda.ad per compartir-hi tota la programació cultural. Estem permanentment comunicats per tal que les activitats que fem siguin el més compatibles possible. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT