PUBLICITAT

Joan Cervós Futbolista

«El futbol és cada cop més reconegut als Estats Units i es fan més inversions»

Per El Periòdic

Cervós en un entrenament amb el Colorado Springs Switchbacks FC.
Cervós en un entrenament amb el Colorado Springs Switchbacks FC.

Joan Cervós (24/2/98) és un jove futbolista andorrà que juga com a lateral esquerrà en el Colorado Springs Switchbacks FC als Estats Units. Abans de creuar l’oceà Atlàntic, jugava al filial de l’FC Andorra, encara que va arribar a tenir minuts amb el primer equip en una competició molt exigent com és la Segona B espanyola. Amb la selecció nacional absoluta, va debutar ja fa dos anys, després de passar per totes les categories des de la sub-17. La crisi sanitària derivada de la Covid-19 va endarrerir la seva adaptació al futbol americà, però ja és entrenant de nou amb el seu equip.

 

– El passat mes de gener, ja vas fer una entrevista amb El Periòdic, quan estaves a punt de marxar als Estats Units. Com et trobes i quina evolució has tingut en aquest mig any?
– La veritat és que em trobo molt bé. Estic gaudint tot el que puc aquí, intentant aprendre el màxim com faig a tot arreu i seguir creixent com a persona i jugador.

– Com vas viure el confinament? Vas estar allí sol o vas poder venir a Andorra?
– He passat el confinament aquí als Estats Units amb el meu company de pis. Els meus pares van venir just abans que tanquessin fronteres i només els vaig poder veure per sopar i al matí següent van marxar per precaució.

– Jugues a la USL Championship. Per a la gent que no la conegui, com podries explicar el que és aquesta lliga?
– La USL Championship és la segona divisió d’Estats Units, on hi ha dos grups: el de l’est i el de l’oest. Actualment, nosaltres estem en el grup oest.

– Vas arribar a jugar partits en Segona B amb l’FC Andorra. En quina categoria diries que hi ha més nivell?
– La veritat és que no puc fer una gran comparació, ja que només he pogut disputar un partit aquí a causa de la pandèmia.

– És més habitual que els americans cerquin jugadors a lligues com l’espanyola que en Andorra. Creus que ha ajudat competir en Segona B?
– Sincerament, tot ajuda, tant els minuts que vaig disputar a Segona B , com els partits que he disputat amb la selecció.

– Podràs quadrar el calendari per a venir amb la selecció?
– Sí, no hi ha cap problema per poder anar amb la selecció. Ja està tot parlat amb el club.

– Quines diferències hi ha entre el futbol europeu i el nord-americà?
– La diferència amb el poc que he vist es que aquí hi ha un joc més físic i amb joc directe, amb molta anada i tornada.

– La gent d’allà va reconeixent més el futbol o encara està sota altres esports?
– El futbol cada cop es més reconegut aquí i s’està veient en les grans inversions que estan fent i als camps cada cop s’hi veu més gent. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT