PUBLICITAT

Anna Call cap del Departament d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social del Comú d’Ordino

«És difícil connectar amb els joves de 13 anys»

Per Carmen Salas

L’Anna Call és una enamorada de la muntanya, de la natura, de l’equitació, i d’Ordino, i a través de la seva feina intenta transmetre aquesta passió al jovent de la parròquia. Per això, al 2009 es va crear el Punt d’Informació Juvenil, un espai on poden reunir-se per parlar dels temes que els preocupen, buscar informació o apuntar-se a alguns dels tallers, xerrades i sortides que s’organitzen perquè se sentin vinculats al poble.

Quines són les funcions del punt jove d’Ordino que ara ha tornat a obrir?

Des del comú el vam crear al 2009 per potenciar tot el que són els serveis juvenils de la parròquia i poder oferir un espai als joves a partir dels 12 anys on es poguessin trobar, fer deures, connectar-se a Internet per buscar informació diversa, tant lúdica com professional, o d’estudis. També buscàvem que els joves es relacionessin entre ells i que participessin una mica de la vida del poble.

Hi ho heu aconseguit?

No tant com ens agradaria. Resulta molt difícil connectar amb les joves a partir dels 12, 13 anys.

Per què?

Perquè quan passen a Secundària coneixen altres joves de les altres parròquies i els agrada trobar-se a llocs més cèntrics com l’Illa Carlemany d’Escaldes i no van gaire al punt jove.

Per aquesta raó hem baixat l’edat d’accés als 10 anys. De fet, els usuaris majoritaris tenen entre 10 i 12 anys.

També feu activitats en coordinació amb les escoles, oi?

Sí, fem uns tallers de prevenció de drogodependències (alcohol i drogues). Aquesta tasca la duen a terme els tècnics del Punt Jove que van a les escoles que ho demanen a fer xerrades als joves de Secundària. Els fem cada any perquè ens preocupen fenòmens com el del «botellón». És una activitat en què també col·labora Govern.

Quines activitats s’organitzaran aquest estiu?

Nosaltres treballem amb una planificació setmanal i oferim d’anar a la piscina, fer excursions, fer activitats a Vallnord o a Granvalira, al 360º Extrem, entre d’altres. També intentem fer activitats d’exterior conjuntament amb la Massana. La piscina és l’activitat estrella i després les caminades que fem perquè tinguin contacte amb la natura.

A nens i joves de quines edats van adreçades?

De 10 a 14 anys. Però els adolescents jo crec que s’apunten més per indicació dels pares que d’ells mateixos.

Aquest estiu no serà com la resta. Ha afectat a la programació d’alguna activitat?

Les activitats són les mateixes, però abans els permetíem apuntar-se per dies, i enguany ho han de fer per setmanes perquè no es poden barrejar grups diferents.

A més, hem hagut de reduir l’aforament a 15 persones, quan normalment podria arribar a les 20. I apliquem totes les mesures sanitàries, la distància de seguretat, etc.

Aprofitant que també és responsable de departament de cultura, voldríem saber quines activitats es faran i quines no?

La nit de la candela es va haver d’anular; les nits obertes es faran al juliol i l’agost; hem contractat grups del país i l’aforament serà més reduït amb cadires per respectar les distàncies. Durant la revetlla de Sant Joan només es farà un castell de focs; a la festivitat de Sant Pere que és la festa parroquial, només es podrà fer la missa. Pel que fa a les festes del Roser d’Ordino, la programació serà molt limitada i es faran activitats més familiars, i algun concert, però no a la nit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT