PUBLICITAT

Francisco López Doctor en dermatologia

«Treure’s la mascareta i que et toqui l’aire va bé»

Per Judith Sáez

Dr. López Gil.
Dr. López Gil.

Netejar-se bé, hidratar-se bé i fer-ho amb sabó neutre. Aquestes són les recomanacions del doctor López de DermAndTek per cuidar la pell del rostre en un moment que va més tapat que mai per la mascareta.
 
–Quins són els principals inconvenients per a la pell quan portem mascareta?
–Un problema que ha sorgit molt és l’acne: grans molt grossos en persones que no en tenen mai, ni n’han tingut mai. És perquè el fet de portar la cara tapada i que hi ha un component de nervis crea un gran desencís.

– Què recomaneu?
– En la mesura del possible, fer el màxim d’higiene facial amb sabons suaus que no siguin massa agressius i utilitzar alguns productes antiacne perquè hi ha moltes persones que quan es treuen la mascareta es troben molts granets, sobretot a la zona de la barbeta. Cal també utilitzar cremes lliures d’olis i hidratants per a pell grassa perquè si no els cosmètics empitjorarien més aquesta situació.

– Com es cuida la pell portant mascareta?
– Hi ha persones que en diem atòpiques, amb la pell molt sensible i erupcions facials de tipus al·lèrgic per les fibres que porten les mascaretes. Els recomanem productes específics.

– Recomanen canviar el model de mascareta?
– L’ideal és el cotó tot i que l’inconvenient és que l’hauries de netejar cada dia. En canvi, la mascareta convencional simplement la llences i et poses una altra. Per les persones que ho poden fer el millor és rentar-les en arribar a casa, estendre-les a la nit i l’endemà te la tornes a posar.

– Ens hem de rentar més la cara?
–No, un cop al dia com ja fèiem abans. No cal fer-ho d’una manera més intensiva. A més, el que va molt bé per les dues situacions que he comentat és que et toqui el sol amb moderació perquè és molt beneficiós.

– Quanta estona ens pot tocar el sol?
– Una exposició màxima de mitja hora cada dia, si és possible. Això és suficient per gaudir dels beneficis sobre la pell i no perjudicar-la. És un temps bastant raonable i moltes persones poden fer-ho a casa.

– També hem d’oxigenar la pell?
– Evidentment, treure’s la mascareta i que et toqui l’aire i el sol va bé. Si tu vas pel carrer i no hi ha ningú al teu voltant no passa res si portes la mascareta cap a baix i després te la tornes a posar perquè són normes que hem de complir tots. 

– També s’ha trobat amb gent amb problemes pel gel higienitzant?
– Hi ha gent que s’ho ha pres amb una mica d’obsessió i, en posar-se gel contínuament, s’estan destrossant les mans. Recomano que el millor és utilitzar aigua i sabó i el gel quan entres al supermercat. Fora d’això el gel és molt dolent si l’utilitzes molt perquè la pell es trenca, es fan petites feridetes i aleshores pots tenir infecció per culpa d’utilitzar tant el gel. Al final, l’efecte és el contrari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT