PUBLICITAT

Marc Huguet Responsable del Museu La Massana Còmic

«Sobren raons per fer una exposició d’Astèrix»

Per Carmen Salas

El Marc Huguet es va formar com a dibuixant a l’Escola Joso de còmic i il·lustració, considerada la degana de les escoles de còmic a Espanya, i des del març del 2019 és el responsable del Museu del Còmic de La Massana on des del dia 16 es pot visitar l’exposició Astèrix, als orígens del mite, coincidint amb el 60è aniversari de la seva creació.

Per què heu volgut fer aquesta exposició sobre l’Astérix?

Sobren raons per fer una exposició d’un dels personatges més importants del còmic francobelga i mundial, amb un personatge que ens ha transportat al passat en un moment tan històric com va ser l’Imperi romà, d’una manera molt entretinguda. S’havia d’haver inaugurat al març però es va posposar per la Covid-19.

Que es trobaran els visitants a l’exposició?

D’una banda, trobaran els orígens del mític personatge, des d’esbossos de la seva creació, així com l’evolució de l’estil gràfic del personatge al llarg dels anys, i un conjunt de reproduccions d’originals del primer àlbum publicat, Astèrix el Gal. D’una altra banda, tindran accés a un conjunt de fitxes descriptives dels personatges més rellevants com Panoràmix, Cayus Coyuntural, Juli César, etc. també podran veure un documental on Uderzo explica el procés creatiu del mític personatge.

Per què creus que agrada tant aquest personatge després de tants anys?

És un personatge molt carismàtic i alegre, que mitjançant l’astúcia aconsegueix resoldre la majoria de situacions en que es veu involucrat. Crec que l’èxit del còmic no només és degut al personatge principal, sinó també a tots els personatges secundaris que composen el poblat, sobretot en els primers àlbums escrits pel magnífic guionista Goscinny.

L’organitza l’ambaixada de França amb la vostra col·laboració. Com ha estat?

És una sort poder comptar amb l’ajuda de l’ambaixada francesa que tant ha fet per la representació del còmic francès a Andorra portant-nos autors i exposicions vingudes de França com l’artista Sanoé i l’actual exposició d’Astèrix. El nostre objectiu és continuar fent més projectes conjunts, com una representació al saló del còmic d’Angôuleme (considerada la meca del còmic francobelga).

Quines altres exposicions significatives heu fet al museu?

Totes han estat significatives, però l’exposició dels 60 anys de Mortadelo y Filemón ha estat una de les més especials. Tot i que, personalment, ho va ser la del Leopoldo Sánchez, ja que va ser la primera que vaig gaudir com a responsable del museu.

A més d’exposicions, al museu també feu altres tipus d’activitats, oi?

Sí, fem visites guiades a l’establiment i estem organitzant tallers de dibuix de cara a l’any escolar vinent.

El museu és un lloc de culte pels amants del còmic. Quants visitants rebeu? De fora d’Andorra?

Rebem una mitjana de 2.000 visitants a l’any, una gran majoria de l’estranger (majoritàriament espanyols), i d’escolars andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT