PUBLICITAT

Marta Palau López Auxiliar de farmàcia

«Oferim la màxima professionalitat als clients»

Per Carmen Salas

La Marta Palau fa sis anys que treballa com a auxiliar de farmàcia a Farmactiv Group Andorra. Ara atén el clients a la Farmàcia Pirineus d’Escaldes, a tocar de l’avinguda Meritxell i l’Illa Carlemany. Es tracta d’una zona molt turística amb més moviment de clients durant els caps de setmana.

Què destacaries de les farmàcies andorranes?

El fet de poder trobar medicaments estrangers, novetats i suplements que acaben de sortir al mercat, es el millor avantatge que tenim les farmàcies andorranes i que ens diferencia de les farmàcies espanyoles.

Durant la pandèmia, les farmàcies van ser considerades un servei bàsic i van continuar obertes. Quines mesures de seguretat vau haver de prendre?

Vam seguir estrictament el protocol que ens va marcat el Ministeri de Sanitat. Al principi ens vam distribuir en dos grups de treball, per poder coincidir sempre les mateixes persones i minimitzar els contactes. A poc a poc, ens hem anat acostumant a la nostra nova realitat, en aquest sentit, intentem garantir la màxima seguretat.

Tenim una mampara que ens protegeix a nosaltres i als nostres clients, a part de les indicacions senyalitzades de les distancies de seguretat.

A més d’atendre en persona, féieu serveis a domicili per la gent amb problemes de mobilitat?

En una situació tan excepcional com la que hem viscut, crec que tots hem intentat treure el millor de nosaltres mateixos per ajudar al nostre entorn. Les farmàcies hem fet serveis a domicili sempre que ens ho han requerit per molta gent gran o de risc que no es podia desplaçar, i sempre sense cap cost addicional, ni cap exigència de comanda mínima. En aquests temps ens hem de ajudar tots.

Què és el que més es demanava durant el confinament? Quins productes es van esgotar?

Els productes més demanats han estat les mascaretes, els guants, els gels hidroalcohòlics i l’alcohol. A l’inici del confinament vam tenir problemes amb el subministrament de les mascaretes, però això es va acabar resolent.

I ara que ja hem tornat a la normalitat, també ha passat això a les farmàcies?

Això de tornar a la normalitat no ho veig tan clar. Caldrà que tots ens esforcem molt per a poder recuperar la activitat que teníem abans de la pandèmia. En tot cas, el nostre gran lema sempre ha estat i seguirà essent el d’oferir la màxima professionalitat i la millor atenció farmacèutica als nostres clients.

Tornen els clients de sempre o continua la demanda de mascaretes, guants, gels etc.?

Els clients de sempre no han deixat de vindre. Sí que encara tenim demanda de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic, crec que fins que no passi més temps la gent encara és conscient que hem de estar protegits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT