PUBLICITAT

Mònica Vega copropietària i professora de l’Escola LÍquid Dansa

«Hem pogut mostrar la nostra part solidària»

Per Carmen Salas

Mònica Vega
Mònica Vega

La Mònica Vega i la Verònica Pérez són dues apassionades del ball que fa quinze anys van obrir l’Escola Líquid Dansa. Des de fa deu tenen la seu en un dels locals del Centre comercial Illa Carlemany on cinc professionals de la dansa i la pedagogia del moviment imparteixen classes a més de 500 alumnes, infants a partir dels tres anys fins a l’edat adulta.

–La vostra escola és una de les més reconegudes d’Andorra. Qui no ha passat per les vostres sales de ball! Quines modalitats ensenyeu actualment?
–L’escola ofereix classes de ballet, modern jazz, contemporani i danses urbanes a més d’altres activitats com intensius de dansa vertical, tota la part de concursos i competicions de dansa. També tenim les activitats 4BODY que són per a adults i orientades a la salut i preparació física.

–Com ha afectat la pandèmia de la Covid-19 a l’escola?
–El confinament ens ha afectat negativament ja que l’escola està tancada des del passat 13 de març i no hem pogut treballar correctament amb els nosaltres alumnes ni fer les accions que teníem programades, i pel que fa al tema econòmic ens ha afectat com a moltes empreses del país. Però tot té una part positiva i hem pogut mostrar la nostra part solidària, aquesta situació ens ha fet reinventar-nos i fer més creacions, propostes artístiques, i posar-nos al límit com a persones, artistes i professionals.

–Com us vau organitzar amb alumnes per continuar fent classes?
–De seguida vam fer servir les nostres xarxes socials per fer classes per a totes les persones que segueixen el nostre perfil, i vam adaptar les de dansa a una plataforma online perquè ningú es quedés fora. Es pot dir que no hem parat ni un sol dia. Sigui com sigui, els alumnes han pogut tenir contacte amb la dansa.

–Fins quan donareu classes en línea?
–Aquesta primera setmana de juny ja comencem amb les classes 4BODY i les dels adults de dansa de manera presencial, però encara no tenim clar si podrem fer les classes amb els infants a la nostra escola.

–Com valoreu aquesta experiència? Què heu après? 
–Aquesta experiència està sent dura a nivell empresarial, pedagògic i creatiu, però hem après que tenim un alumnat molt compromès i que confien en nosaltres. Estem contentes amb l’equip que tenim ja que en els moments difícils s’ha adaptat i reinventat en la manera de fer les seves classes, i sobretot en la seva predisposició.

–Com creieu que serà el començament de curs al setembre?
–Volem pensar que poc a poc tornarem a una certa normalitat amb més informació i més preparats per si a la tardor hi hagués un rebrot. Almenys llavors, ja tindrem les mesures sanitàries més enteses i podrem operar de manera diferent. Així potser no ens caldrà tancar dos mesos o més com ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT