PUBLICITAT

ANNA CARRERA Estudiant

«He perdut una mica la noció dels dies»

Per Lídia López

L’Anna Carrera (Andorra la Vella, 2003) és una apassionada dels fogons. Tot i que encara estudia el primer curs de l’Escola Andorrana de Batxillerat, els seus coneixements de cuina l’han llançat a obrir un perfil a Instagram i un canal a Youtube on mostra les seves receptes.

–Quina és la idea de la pàgina?

–A mi m’agradaria que els joves es posin a cuinar perquè veig que molts marxen a estudiar fora i no en saben. Així que acaben demanant menjar o comprant aliments precuinats molt poc saludables. Així que intento fer receptes senzilles perquè es puguin inspirar. I les busco en moltes pàgines per tal de tenir una gran varietat.

–Des de quan cuina?

–A mi m’encanta cuinar. Sempre ho he anat provant, amb els pares i els avis, i m’he fixat molt en el que feien. I també he fet alguns tallers, com els que periòdicament fan a La Central. Sovint porten a personal de restaurants i em sembla molt interessant. A més, també vaig participar en els campaments del programa espanyol MasterChef fa uns anys i he participat en cursos de la Pili Borra.

–Quan va començar a compartir les receptes a les xarxes socials?

–Vaig obrir el perfil d’Instagram al desembre, perquè volia que la gent pogués veure els plats que anava preparant. I el canal de Youtube l’he obert ara durant el confinament. I ho faig sola. Em miro molts vídeos i em fixo en com ho fan els influencers: com graven, com editen, com fan les fotos. I amb això m’inspiro per fer el meu contingut.

–I quin públic té?

–Una mica de tot. Jo ho faig especialment pels joves, perquè penso que la gent més gran ja sap cuinar. Però em consta que algunes persones més grans també s’ho miren per tenir receptes noves.

–Quanta estona hi dedica?

–Mentre vaig a classe, no tinc gaire temps per cuinar. Però com que ara tinc més temps, aprofito per cuinar més. És veritat que entre setmana tinc classe, però igualment intento fer alguna cosa ràpida i senzilla, com pot ser un esmorzar. Aleshores, el cap de setmana sí que m’hi dedico més per fer plats més divertits i elaborats.

–I què vol fer de cara al futur?

–Encara no ho tinc clar. Tinc dubtes entre la cuina o l’educació. Però també em crida molt la branca del disseny, de fet estic fent el batxillerat artístic, amb assignatures del literari. Així que em vaig fer l’Instagram també per veure si tenia tirada i si m’hi podria dedicar més. Però de moment, fa poc que el tinc i no ho he pogut valorar bé.

–I com està vivint el confinament?

–Certament, he perdut una mica la noció dels dies. Però l’estic passant bastant bé i trobo que no li passa a tothom. Jo cuino, dibuixo, em diverteixo, parlo amb els amics. Així que ho porto bastant bé. A més, tinc la sort d’estar bé amb la família, així que encara millor.

PUBLICITAT
PUBLICITAT