Alicia Palau Entrenadora de boxa
«L’objectiu és continuar gaudint de la boxa»
L’aparició de la Covid-19 ha marcat un abans i un després en el món de l’esport. Tanmateix, dels canvis i els problemes també sorgeixen oportunitats i possibilitats per reinventar-se. Aquest és el cas de la professora de Dinamic Boxa, Alicia Palau, la qual ha substituït les classes presencials de boxa per classes multitudinàries en línia a través de les diverses xarxes socials per continuar els entrenaments.
–Com va néixer la iniciativa?
–Des de Dinamic ja fèiem entrenaments privats de boxa tant individuals com de grup abans del coronavirus. Vam pensar que amb aquesta dinàmica ens havíem d’adaptar perquè la gent no perdés interès i continués practicant el nostre esport malgrat les dificultats existents. Avui en dia, amb tantes plataformes en línia com Instagram o Hangouts, es pot entrenar amb facilitat.
–Les seves classes són gratuïtes.
–Vam decidir fer-ho perquè era una gran opció per promocionar el nostre esport. Així, els que ja estaven amb nosaltres abans continuen entrenant i, qui vulgui provar aquesta disciplina, només ha d’unir-se als directes per exercitar-se entre 40 i 45 minuts un o dos cops a la setmana. L’objectiu sempre és gaudir de la boxa. Estem molt contents perquè la gent s’apunta i li agrada.
–Com es practica un esport de contacte sense contacte físic?
–Hem hagut de canviar una mica la nostra idea. Ens hem centrat a treballar la tècnica, ja que no tenim un company presencial amb el qual practicar els moviments típics de la boxa. No obstant això, els dilluns fem boxa convencional i millorem els cops de puny i els desplaçaments tècnics de la boxa anglesa, mentre que el dijous combinem els moviments amb una coreografia per fer exercici més aeròbic.
–Com corregeix els moviments?
–El mirall és un element fonamental a l’hora de practicar la boxa en aquests moments. Quan et mires, sempre descobreixes aspectes tècnics per polir. D’altra banda, en les classes virtuals no veiem als alumnes, però donem indicacions constants perquè millorin els seus cops. Cadascú està a casa seva i ha de controlar la intensitat de l’entrenament.
–Ha crescut el nombre d’assistents a les classes aquests dies?
–Més o menys ens hem mantingut en 15-20 persones en funció del dia. Entenem que la boxa no és un esport multitudinari, però el que és cert és que no hem abaixat la participació i hem aconseguit que la gent no desconnectés. Això és molt important per nosaltres.
–Com veu el futur de la boxa en els pròxims mesos amb el virus?
–Per a nosaltres, el coronavirus ha sigut un cop molt fort. Això sí, la idea és obrir al setembre i començar al 100% sense deixar de fer les classes en línia durant l’estiu. Tenim nous projectes: campionats de boxa, noves classes i competicions de cardio boxing. Tenim moltes ganes de superar la desescalada.