PUBLICITAT

Miguel Palacios Cantant del grup musical els Pali

«Mirar per la finestra sembla un nou esport»

Per Judith Sáez

Miguel Palacios, cantant del grup musical Els Pali.
Miguel Palacios, cantant del grup musical Els Pali.

Els Pali són un dels artistes que han col·laborat en el projecte musical que ha impulsat la productora audiovisual Alca Films. No siguis mala gent és el seu granet de sorra per fer front a la pandèmia de la Covid-19.
 
–Quina va ser la resposta quan us va trucar el director d’Alca Films amb la proposta? 
–Endavant!  A  nosaltres ens agrada molt això!

–I us va tocar els espies dels balcons.
–Sí. Això que s’ha posat una mica de moda de fer fotos a la gent que surt a caminar perquè s’ha de respectar el confinament per tota la penya que està lluitant en contra la pandèmia. En el moment que m’ho va dir ja estava pensant sobre què podia ser la lletra... Va ser penjar i començar a escriure.

–En què es va inspirar?
–Ara és molt fàcil inspirar-se perquè hi ha un bombardeig de notícies. Vaig intentar transmetre que no ens tornem bojos, que mirar per la finestra sembla un nou esport: veure què passa, qui surt i a qui li puc fer una foto. Ens hem de relaxar encara que tinguem raó!

–No és el primer tema que feu sobre el confinament, dies abans ja n’havíeu fet un.
–Durant la primera setmana vaig veure que molts artistes estaven creant i volia deixar també la meva petjada!  A més, com estem avorrits, confinats i tenim ganes de seguir fent coses ens vam animar. És el quart tema que fem sobre la pandèmia.

–El quart! Gairebé podeu dir que sou uns veterans.
–Sí! En conya moltes vegades diem que al final treure’m un disc sobre el coronavirus.

–La creativitat augmenta en quarantena?
Les emocions estan volant perquè el que està passant mai ha passat abans. Si t’hi fixes, tots els cantautors han escrit sobre el coronavirus... Els artistes acostumen a ser molt sensibles per explicar les coses i en moments com aquests, la creativitat augmenta. Veiem com la humanitat s’adapta a tot i com surten les idees.

–Intenteu transmetre positivisme?
–Sí. Tothom està aportant el que té dins de manera gratuïta per als altres.  Així és com ha de funcionar una societat, és una lliçó!

–Com us vau coordinar amb la resta del grup?
–Vaig gravar l’àudio per pistes amb el dels auriculars del mòbil: la percussió, la guitarra i la veu. Després, el David, va gravar els vents, amb un altre noi de Barcelona, i per últim, el Toni va incorporar el baix. El tema es va anar engreixant a poc a poc.

–Què tal el feedback amb la gent?
–L’estem compartint i creiem que agradarà perquè està molt treballat. Per cada paraula que canto, hi ha una imatge associada, el muntatge està molt xulo. 

–Us plantegeu fer-ne un altre per incloure al disc del coronavirus?
–Segurament sí. Si no d’algunes sensacions que trobi en sortir al carrer... Això d’escriure cançons és impredictible!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT