PUBLICITAT

Sandra Mas Coordinadora de voluntaris per animals

«Ajudem els animals a continuar la seva rutina»

El confinament a les llars que han de seguir necessàriament molts ciutadans en aquests dies, per estar infectats amb el coronavirus o per patir alguna patologia prèvia, ha fet que algunes d’ells no es puguin ocupar suficientment de les seves mascotes. 

–Quants voluntaris hi ha en aquest moment i quines són les principals tasques que estan fent?
–En aquest grup de la Creu Roja actualment hi ha uns 60 voluntaris i les principals tasques que estem desenvolupant són treure a passejar els gossos de les persones que han d’estar obligatòriament confinades a casa i no tenen ningú proper que els hi pugui donar un cop de mà.
 
–Quines són les persones que demanen més la seva ajuda?

–Les persones que han demanat el servei fins al dia d’avui són ciutadans que no poden sortir de casa perquè són persones de risc (sigui per edat sigui per patologies prèvies), persones que estan en quarantena per ser contactes i altres a les quals se’ls ha detectat la Covid-19.

–No només ajuden amb gats o gossos, les mascotes més habituals, sinó també amb altres tipus d’animals...
–L’ajuda és per a tots els propietaris d’animals de companyia, sigui l’animal que sigui el que tinguin a casa. De moment, només estem fent serveis de passejos de gossos perquè és el servei sol·licitat actualment, però estem a l’espera de l’aprovació del protocol oficial del Govern per a les actuacions amb els animals que resten dins el domicili, així un cop es demani aquest servei també podrem oferir-lo.

–En certa manera, les mascotes també estan patint les conseqüències d’aquesta pandèmia que ens afecta als humans...
–Amb aquest servei, que proporciona Creu Roja, a part d’ajudar el propietaris també s’ajuda als animals, intentant que pateixin el mínim estrès possible i que puguin continuar amb la seva rutina diària el més semblant possible.

–Al principi es va constatar alguns abandonaments de gats, potser perquè els amos no tenien ara ganes de cuidar-los. Han notat alguna cosa en aquest sentit?
–Directament a aquest grup no ens han notificat cap abandonament d’animals de companyia, però sí que tenim constància de l’abandonament d’algun gat, tot i que no sabem exactament quina excusa han posat els propietaris per fer-ho. Volem recalcar, tal com ja va dir el ministre de Salut i els veterinaris del país, que els animals no són portadors del virus, per tant no el poden transmetre. Si hi ha propietaris que tinguin problemes per atendre les necessitats bàsiques del seu animal, a causa del seu estat de salut relacionat amb el Covid-19, només han de trucar a la Creu Roja (808225) i explicar el seu cas, i seguidament s’intentarà buscar la millor solució.

–Encara accepten més voluntaris que es puguin afegir a aquesta iniciativa?
El grup de voluntaris està obert. Tot ciutadà, que tingui animals de companyia o sigui professional del sector, que vulgui fer aquest servei ha d’enviar un mail a [email protected] amb les seves dades personals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT