PUBLICITAT

NANIK VASWANI Empresari i propietari de la botiga Newport

«Mantinc una relació estreta amb els clients»

Per El Periòdic

El Nanik Vaswani té 40 anys i és propietari de la botiga Newport, la primera a Andorra especialitzada en la venda de figures de col·leccionisme i altre tipus de marxandatge de sèries i pel·lícules.

 

– D’on sorgeix la idea d’obrir una botiga d’aquesta temàtica?

– Originalment la botiga estava centrada en el món de l’electrònica. La va obrir el meu pare l’any 1995 al mateix local d’Escaldes i jo hi vaig entrar a treballar l’any següent. Tot va funcionar bé fins el 2015, quan el meu pare va morir i jo vaig quedar al càrrec. Va ser un punt d’inflexió, on em vaig haver de plantejar si continuar el negoci o anar a treballar a compte d’algú, però finalment vaig decidir-me a reformar-la i mantenir-la, amb el mateix nom i la mateixa àrea de treball.

 

– I aleshores, en quin punt la va reconvertir?

– L’any 2018, va morir el meu germà petit, que era un apassionat del món del manga i l’anime. En el seu honor, vaig col·locar un racó amb productes freaks a la botiga. En pocs mesos, aquest espai ja ocupava la meitat de la botiga, i em vaig anar interessant cada vegada més en el sector i buscant proveïdors arreu d’Europa. Finalment, vaig decidir arriscar i dedicar-me exclusivament a la venda de marxandatge i deixar de banda l’electrònica, que em portava més maldecaps que beneficis.

 

– Considera que va ser un bon canvi?

– I tant! Es pot dir que som una botiga jove encara, però estic satisfet pel canvi. Els clients són fidels i sempre em donen molt bon feedback en general, així que jo cada dia estic més motivat.

 

– Quin és el perfil de clientela que té?

– El client majoritari és el noi i adult jove, d’entre 16 i 30 anys, que no té fills i per això poden invertir més en aquests productes. Amb ells hi mantinc una relació estreta, els informo de les novetats que els poden interessar i em van fent reserves. Aleshores també hi ha un sector de pares amb fills que els fascina la temàtica Disney i compren alguns objectes, com per exemple les figures FunkoPop, que estan molt de moda. I per últim, tinc clients senior que es poden permetre una col·lecció més exclusiva, de figures de resina numerades i d’unitats limitades, que poden anar dels 200 als 1.000 euros cadascuna.

 

– Com veu el col·leccionisme a Andorra?

– Trobo que aquí a Andorra, el col·leccionisme té cada vegada més tirada perquè el nombre de clients ha anat augmentant amb el temps. A més, com que som la primera botiga especialitzada, les persones que els agrada van venint periòdicament a veure les novetats.

 

– I vostè, fa alguna col·lecció?

– Temps enrere sí que havia col·leccionat alguna cosa, no al nivell de fanàtic però em despertava interès. Ara, m’apassiona la meva feina però veig impossible llançar-me a col·leccionar perquè m’ho emportaria tot! Amb tot el que tinc a la botiga, seria complicat resistir la temptació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT