PUBLICITAT

Lorena Jordana Professora de gimnàstica rítmica

«Cada gimnasta surt a la pista d’una manera diferent»

Per Albert Ortega

Lorena Jordana a un entrenament.
Lorena Jordana a un entrenament.

Lorena Jordana és una apassionada de la gimnàstica rítmica. Per aquest motiu, conjuntament amb la resta de l’equip tècnic, és una peça clau en l’engranatge del Club Rítmica Serradells, un dels clubs cabdals a l’hora de formar i coordinar a les gimnastes del futur.

–Com ha afectat l’aparició del coronavirus a la temporada?

–Vam començar aquest any al setembre i fins al febrer estàvem fent temporada de conjunt. Ara, quan estàvem en plena temporada individual, ens ha coincidit amb la crisi del virus. Això sí, fem una valoració molt positiva de la primera part de la temporada tant a les competicions del Principat com a les de Catalunya i Espanya.

–Què destacaria d’aquest curs?

–Hem pogut reduir una mica més cada un dels grups que tenim. Això ens ha permès donar una atenció més personalitzada a les gimnastes i a nosaltres, com a entrenadors, repartir-nos millor. El nostre equip tècnic està format per cinc entrenadors i a banda de les professores de rítmica, tenim una de ballet i dos entrenadors personals que ens donen suport a escala física amb rutines i psicologia. Hem trobat el camí.

–Què ha millorat amb la importància de l’aspecte psicològic?

–Especialment conèixer millor la ment de les nostres gimnastes. La casuística, les debilitats, les fortaleses i les seves situacions personals entre d’altres. Ara hem recollit els fruits, però això no vol dir que hagi sigut un procés curt. És molt important poder oferir aquest servei a les gimnastes i donar-los el que necessiten a cada una d’elles.

–Per què és tan important la ment?

–Cada gimnasta té una manera d’afrontar la sortida a la pista, com també de fer-ho amb les errades. Conèixer millor com pensen i actuen ens ha ajudat a donar-los eines per lidiar amb les dificultats. Algunes passen molts nervis i necessiten treballar aquest aspecte, mentre que d’altres no es desmotiven si cometen una errada, sinó que s’encoratgen.  Detectar-ho és clau.

–Donen la temporada per acabada?

–Estem preparats per reprendre-la si la situació és adequada. Per això tot el nostre equip tècnic està realitzant un gran esforç per dur a terme els entrenaments en línia i fomentar la cohesió del grup malgrat el confinament.

–Com es preparen en aquesta situació?

–Un dia fem preparació física, altres flexibilitat...intentem donar resposta als aspectes necessaris, encara que és evident que no podem fer entrenaments típics perquè necessitem molt espai.

–Quina perspectiva de creixement té el club de cara al futur?

–Tenim una estructura piramidal que ens funciona i ens nodreix. L’objectiu és continuar creixent i seguir generant un cercle que es retroalimenta, s’inicia amb les nenes petites i acaba quan marxen del club. Volem formar gimnastes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT