PUBLICITAT

Cezara Corduneanu Estudiant de Història

«No es parla gaire del tema del terrorisme»

Per Alexandra Baulina

Cezara.
Cezara.

La Cezara és estudiant d’Història a la universitat de Paris I Panthéon de la Sorbona i és una dels membres de l’Esdeveniment de Joves Europeu (EYE) que té lloc a Estrasburg i que es va posposar a causa del Covid-19. 
 
–¿Com va assabentar-se de l’esdeveniment?
– La meva mare va veure un anunci a les xarxes i me’l va enviar perquè sabia que m’interessaria i que seria una experiencia molt productiva. Tinc pensat fer un màster en relacions internacionals i no sé si vull centrar-me en Europa o en altres continents però és el que m’interessaria fer. Obviament aquesta experiència i el concepte de l’EYE en si entra directament en aquesta temàtica.

–¿Quins temes de l’EYE li interessen?
–Tots els temes són igual d’importants i d’interessants, però si hagués d’escollir-ne un potser seria un que parla sobre la gent jove i la gent gran, com es gestiona que hi hagi cada cop gent més gran i com la gent jove pot canviar les coses, què hauria de fer i què no.

–¿Un altre tema que li interessa, quin és?
–M’ha cridat l’atenció el tema de «Segur i Perillòs» per exemple amb el terrorisme. Tothom ha près consciència de que és un problema gran per a la societat i sempre ho ha sigut perquè hi ha sempre una part de perill, i sempre hi ha d’haver una autoritat que gestioni aquests problemes, i poden ser problemes dels quals no es parla gaire perquè són confidencials i amb tota la era digital, amb la informació que es pot escapar, és un tema que m’interessa molt.

–¿Què li agrada més de viatjar a Estrasburg i conèixer gent nova d’Andorra?
–La multiculturalitat és sempre molt productiva, conèixer gent que té altres idees i que ve d’altres cultures.

–¿Què li agrada més de conèixer gent nova d’Andorra?
–Amb els andorrans potser que tinguem la mateixa nacionalitat però tindrem idees diferents i sempre està bé discutir i parlar d’aquests temes que ens acabaran afectant a tots.

–¿Què creu que l’EYE li pot aportar i que després vostè pot aportar al seu voltant?
– El fet que l’esdeveniment es fa a Estrasburg i dins d’una infraestructura important a nivell europeu dona ja de per si una gran experiència i un contacte directe amb el món polític i europeu. I el que jo podria aportar és simplement el meu punt de vista i el fet que el grup de l’EYE parli amb gent d’Europa i que rebi idees a nivell internacional, jo doncs podria aportar idees que puguin ajudar a Andorra a desenvolupar-se millor així com a introduir noves idees.

–¿Es veu treballant en política?
– Sí que m’agradaria estar implicada però potser podria fer recerca dins del món de la política. És gent que per exemple analitza la relació que hi ha entre França i Andorra a nivell econòmic i que després la porta al Ministre d’Economia, exposant com va la situació per a després prendre una decisió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT