PUBLICITAT

Carla Moix Estudiant de Publicitat

«Seria ideal tenir més participació ciutadana»

Per Alexandra Baulina

Carla Moix
Carla Moix

Carla Moix ha estudiat Publicitat i Relacions Públiques i actualment és membre de l’Esdeveniment de Joventut Europeu (EYE), un projecte del Fòrum de la Joventut d’Andorra on un grup de joves participarà en activitats relacionades als temes europeus, al Parlament Europeu d’Estrasburg, tot i que haurà d’esperar uns mesos perquè la cita s’ha posposat per culpa del coronavirus.
 
–Per què va decidir presentar la seva candidatura a l’EYE?
– Em va sortir un anunci per l’Instagram, vaig pensar que seria una bona oportunitat per conèixer gent, implicar-me en activitats al país i em va semblar una bona idea participar-hi.

–Què és el que li agrada més del projecte?
– El que m’agrada més és la multiculturalitat, poder anar a un lloc i conèixer gent de diferents països. També entendre l’altra gent, saber què pensa, per què ho pensa i connectar amb ciutadans que viuen a prop però que moltes vegades tenen opinions diferents.

–A l’EYE hi ha diferents activitats en les quals participar, quines li atreuen més?
– Els temes que més m’atreuen són el medi ambient i el canvi climàtic perquè penso que és una emergència que ens hem de plantejar seriosament, que hem de buscar maneres per canviar i per tirar endavant d’una altra manera perquè està clar que no podem seguir així. També he vist que hi ha molts temes sobre el futur de la democràcia i m’interessaria veure com evolucionem amb la democràcia directa, amb la tecnologia i el tema d’igualtat, sobretot de gènere.

–Respecte al medi ambient, quines accions fa a casa seva per ajudar en aquest problema global?
– Des de que soc petita, a casa meva sempre hem reciclat i des de fa gairebé un any mengem moltíssima menys carn, també comprem més productes sense plàstics. El Govern va repartir unes bosses per anar a fer la compra de fruita i verdura que eren reutilitzables. Abans fèiem servir la Nespresso i ara utilitzem la cafetera tradicional italiana per no gastar càpsules. Hem anat canviant petites coses per reduir els plàstics i els envasos d’un sol ús, sobretot.

–Respecte al tema de la democràcia, expliquins quins altres aspectes li interessen. 
– A mi m’interessa molt descobrir la democràcia directa i l’opinió pública. Penso que Andorra seria un lloc idealperquè hi hagi una democràcia molt més directa, que tinguéssim més participació ciutadana en molts aspectes, i això és una cosa que m’interessa molt però que tampoc estic informada i m’agradaria aprofundir-hi. 

–De quina manera creu que els joves que participen a l’EYE poden aportar el que han après a Andorra?
– Sens dubte, podem descobrir vàries maneres de pensar i de fer que després podem proposar realment en el nostre àmbit d’actuació, sigui a la feina o a casa. En política podem adoptar i adreçar idees, que és el que em sembla més positiu. És una experiència que ajuda a sumar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT