PUBLICITAT

Judith Estrada Patinadora

«Tenim un nivell més bo que l’any passat»

Per Miquel López-Egea

Judith Estrada
Judith Estrada

Judith Estrada (Andorra la Vella, 2002) és patinadora del Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra. Aquest cap de setmana disputa al Poliesportiu d’Andorra el Campionat de Catalunya de quartets de patinatge artístic sobre rodes i la Copa Catalana de xou, que servirà per preparar l’Europeu que se celebra a Amsterdam el pròxim maig. El cap de setmana passat van actuar a la mitja part del partit de l’ACB entre el MoraBanc Andorra i l’Herbalife Gran Canària.

–Com afronten la competició?
–Estem preparades perquè l’any passat ens va anar bastant bé, encara que hem tingut una lesió i estem pendents d’aquest fet.

–Tenen una bona trajectòria, com es troben com a grup?
–Esperem que ens vagi bé aquest cap de setmana. El nivell és millor que el de l’any passat, podrem treure un bon resultat.

–Com valora el grup que tenen?
–És un grup molt bo perquè des de fa sis anys som les mateixes, sense molts canvis. Això fa que creixem. Hem anat millorant moltes coses a la vegada i tothom es troba al mateix nivell.

–El xou que presenten és la història de Txernòbil. Com es representa?
–Comença amb els treballadors que van a la fàbrica en un dia normal, representem aquest moment. Després simulem l’explosió de la central, sona l’alarma i els diferents passos. Tot seguit arriba el caos, com va ser en aquell moment, i es van mostrant els efectes de la radiació, ho fem amb el vestuari. El final és un conjunt de morts, però amb un doble sentit. Perquè hi va haver molta gent morta però encara hi ha vida a la zona, encara que en quarantena.

–Per què es dedica al patinatge?
–Vaig començar des de petita en individual. La categoria de xou comença amb 12 anys, que va ser quan la nostra entrenadora ens ho va proposar. A partir d’aquí, cada any hem anat fent un ball nou i millorant molt fins al punt d’arribar a un Mundial. A més, fas moltes amistats. Des de petita, crees un bon vincle.

–Quin és l’objectiu a l’Europeu?
–Veure si hem millorat el nivell i representar al país perquè som l’únic grup que hi anirà.

–Quina és la situació del patinatge a Andorra?
–Nosaltres competim a Espanya, a la territorial de Catalunya. Les nostres posicions solen ser bastant bones perquè ens classifiquem per anar als Campionats de Catalunya, i algunes individuals s’haurien pogut classificar per als d’Espanya, encara que no hi podem perquè si no, no podríem representar a Andorra a l’Europeu. En xou tenim bones posicions, però només podem participar en la Copa Catalana.

–Com està la base del patinatge al país?
–N’hi ha molta però costa que arribin més amunt pel tema estudis o adolescència. És un esport que arribes a estimar. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT