PUBLICITAT

Jean-Baptiste Poux GERENT D’ESCOLES DE TENNIS I DE PÀDEL

«Em feia il·lusió col·laborar amb una ONG»

Per Alexandra Baulina

Jean-Baptiste Poux
Jean-Baptiste Poux

Jean-Baptiste Poux, a través de la seva escola de pàdel i de tennis, va signar un nou conveni de col·laboració amb Unicef per tal que els pares que inscriguin els fills a l’escola puguin fer un donatiu solidari per a l’entitat sense ànim de lucre.
 
– Com va sorgir la idea de col·laborar amb Unicef?
–Fa anys que em feia il·lusió col·laborar amb una ONG. Una mare a l’escola que treballava a l’entitat em va proposar que poguéssim col·laborar amb ells i no m’ho vaig pensar ni un segon. Ho vaig acceptar i vam signar el conveni la setmana passada.

– On es fa la donació?
–El nen o la nena que s’apunti a l’escola té el dret de fer una aportació directament a Unicef. Més que una obligació, cada nen escull si vol fer la donació.

– Respecte al conveni amb Unicef, quins són els objectius?
–No sé quin impacte tindrà però nosaltres farem el màxim i a mi personalment és una cosa que em fa molta il·lusió. De fet, anteriorment volia crear una ONG, però el que passa és que no tinc temps, tot i que estic content d’haver trobat aquesta forma de col·laboració amb Unicef. 

– Els diners recaptats on van destinats?
– Ells ho administren cap a zones que creuen que més necessitat tenen amb roba, menjar o escoles. Suposo que Unicef tindrà el seu pla i quan tinguin els diners decidiran també una mica en funció de les necessitats que tinguin.

– Té una escola de tennis i de pàdel i és emprenedor.
– Tinc el meu club a la Massana i porto la gestió de l’escola de pàdel de Caldea, de la zona de tennis d’Anyós Park i de l’escola de tennis del Serradells. Tota la vida vaig estar al club de Santa Coloma, vaig marxar i vaig muntar les escoles arreu del país amb el nom de Jean-Ba Poux.

– Alguna cosa que li faci il·lusió compartir?
– Ara per exemple m’han nomenat capità de la Copa Davis fa dos mesos. Vaig jugar la Copa Davis per Andorra fa molts anys, des del 2000, i l’any que vaig decidir deixar-ho, en aquest cas, em van posar de capità per al torneig. Estic content i ara toca treballar.

– Quins reptes li esperen ara com a seleccionador?
– Ara el que em toca fer és un seguiment dels jugadors andorrans i una preselecció d’aquí a un mes i mig. La idea és reconstruir el tennis andorrà, i això és el que sembla que amb la federació estem d’acord. Potser els resultats no seran els esperats però a poc a poc és anar reconstruint des de la base el tennis andorrà.

– Què creu que li fa falta reconstruir al tennis andorrà?
– La idea és que els jugadors de tennis surtin a la pista. Crec que està bé que ells juguin, competeixin i puguin veure que poden jugar a la Copa Davis i que hi ha una sortida, que també els ha de motivar a entrenar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT