Sandra Molné Cap d’Educació, Joventut i Esports i Benestar Social i Gent Gran de la Massana
«Al Carnaval, que els infants s’ho passin bé»
Sandra Molné, Cap d’Educació, Joventut i Esports i Benestar Social i Gent Gran de la Massana, està integrada en el grup de persones que treballen en l’organització del Carnaval de la parròquia.
–Qui participa en l’organització del Carnaval?
–El que fem al Carnaval de la Massana, per fer la rua infantil, és que treballem conjuntament amb Cultura, Educació i fins i tot Joventut. Ho fem amb Cultura per aportar més idees a la rua, per fer que sigui tot un èxit, i col·laborem amb l’organització, els horaris, amb com ho farem, com sortiran les escoles, quin tema escollirem per l’any i després anem amb els equips in situ per a que la rua funcioni correctament.
–Com escullen la temàtica?
– Cada any intentem escollir un tema des del comú i el proposem a les escoles i si estan d’acord ho tirem endavant, i si no, estem oberts a qualsevol proposta que hi pugui haver per part dels col·legis. Aquest any el que es va fer era que l’escola andorrana ens va demanar si es podien fer els països perquè ells estaven fent una unitat de treball sobre els països i nosaltres vam dir que encantats i vam comentar-ho a l’escola francesa de la Massana i a Agora International, que també participen a la rua, i van comentar que per ells encantats de fer-ho.
–Quants nens de cada sistema educatiu participen?
– A l’escola andorrana participen uns 400 infants, a la francesa uns 200 i a Agora International uns 120. Hi han molts nens, aquest divendres va anar molt bé, les disfresses són genials i tots van seguir el joc i estem molt contents des del Comú de la Massana.
–Què es fa durant els diferents dies de Carnaval?
– Comencem amb la rua que es va fer el divendres, el diumenge hi va haver el concurs de disfresses que es va fer a la Closeta, i després hi han els tallers que es fan del dimarts al divendres pels nens a l’Esplai; al Punt 400 es fa una activitat cada dia relacionada amb temes del Carnaval o amb activitats que els motivi; a la biblioteca es fan activitats i una màscara amb material reciclable des de Medi Ambient. Estem, doncs, una mica tots implicats per a que la gent al Carnaval s’ho passi bé.
– Què és el més complexe?
– Tot té la seva complexitat. Hi han els tallers, per exemple, perquè hi han nens, moltes activitats i has de coordinar bé nens i monitors, però si hi ha un bon treball d’equip i cadascú sap el que ha de fer, perquè les coses funcionen molt bé.
– Quins són els vostres objectius per aquests dies de Carnaval?
– La fita és que els infants s’ho passin bé, que marxin de vacances contents, que tinguin l’opció de disfressar-se encara que estiguin de vacances i que els pares estiguin contents perquè s’ofereixin activitats a la parròquia.