PUBLICITAT

Pol Castillo Membre de la Taula Permanent del Fòrum de la Joventut

«La societat no coneix l’existència del Fòrum»

Per Victoria Gómez Pérez

Pol Castillo.
Pol Castillo.

Pol Castillo té 18 anys i, des de dissabte passat, forma part de la Taula Permanent del Fòrum de la Joventut d’Andorra. Amb la seva incorporació desitja que l’entitat sigui més coneguda pels joves del país i els ajudi a l’hora d’emprendre els seus projectes, igual que fa uns anys el van ajudar a ell amb la creació i promoció dels seus robots.
 
–Per què va decidir presentar-se a la Taula Permanent del Fòrum de la Joventut?
–Tant el meu company Jorge com jo vam decidir presentar-nos arran de què també som membres del grup de robòtica. Durant dos anys, jo vaig capitanejar l’equip i vaig trobar en el Fòrum l’oportunitat d’involucrar-nos més enllà i seguir competint perquè, per la nostra edat, ja no ho podíem fer en les mateixes categories com fins aleshores. 

–Quina és la situació actual del Fòrum?
–Per desgràcia, m’he trobat molt desinterès, no per part dels membres de la Taula, que tots tenim moltes ganes, sinó per part de la joventut en general. Bé, potser més que desinterès és desconeixement. 

–Així doncs, vostè s’uneix a la Taula per intentar incentivar la participació dels joves?
–Sí. Realment crec que el Fòrum té més potencial del que se li dona actualment, precisament, perquè és una entitat poc coneguda. A nosaltres, a l’equip de robòtica, ens ha ajudat molt, tant en infraestructures com en fons, i una de les finalitats del nostre mandat serà fer arribar el coneixement i l’existència del Fòrum a la societat.

–I com espera aconseguir-ho?
–Encara no ho sabem exactament, però jo penso que a través de la publicitat en les xarxes socials i, sobretot, en esdeveniments que interessin els joves. 

–Abans de formar part de l’equip de robòtica, vostè coneixia l’existència del Fòrum?
–La veritat és que no. En el meu cas, havia fet moltes representacions d’Andorra a escala internacional i fins que el Fòrum no em va contactar, jo no n’havia sentit a parlar. Per això m’uneixo, per fer més accessible les ajudes als joves, a més de participar en la creació de noves lleis i altres temes. 

–Cap dels nous membres de la Taula és una noia. Per què?
–Aquesta és una qüestió per la qual cap dels membres de la Taula té una resposta, tot i que nosaltres ja ens l’hem plantejat. Realment no ho sabem, però jo suposo que el desconeixement generalitzat que comentava abans hi té a veure. Tant és així que un altre dels nous membres el vam aconseguir just el dia abans que es tanquessin les inscripcions, perquè ens faltava gent.

–En els pròxims dies es presentarà un estudi encarregat pel Fòrum per intentar desvelar com promocionar-se més i millor. Què n’espera?
–És impossible adherir-se a l’entorn i ser més proper si no coneixes a la gent i per això quan es va votar fer aquest estudi quasi ningú hi va votar en contra. Espero que els resultats ens ajudin a construir els pilars fonamentals del Fòrum. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT