PUBLICITAT

Ramon Aranda Corredor de la Titan Desert

«Vull arribar a fer 10.000 quilòmetres a la Titan»

Per Albert Ortega

Ramon Aranda després de finalitzar la cursa a l'Aràbia Saudita.
Ramon Aranda després de finalitzar la cursa a l'Aràbia Saudita.

Llegenda del ciclisme andorrà i un clàssic de les Titan Desert, Ramon Aranda suma 16 participacions en la cursa sobre dues rodes no motoritzada més dura i exigent del món. Ara, el seu pròxim objectiu és seguir fent història.
 
–Com valora la seva participació en la Titan Series de l’Aràbia Saudita?
–Ha sigut una experiència excepcional. Hem descobert un país desconegut per la majoria dels occidentals i la competició ha estat espectacular. Hem gaudit d’uns paisatges nous, salvatges i desconeguts en un desert fantàstic. 

–Què ha significat competir a un desert pràcticament nou pels ciclistes?
–És un país gairebé inexplorat pel món ciclista, però també per la resta del públic.  Turísticament no hi va quasi ningú i en bicicleta encara menys. A escala climatològica, ens havien informat que estaríem entre els cinc graus sota zero i els deu positius, però finalment no ha fet tanta calor com esperàvem i hem tingut una sensació tèrmica al voltant dels zero graus.

–Com va començar la seva passió per la Titan Desert?
–Vaig anar al desert per primer any amb l’objectiu de conèixer-lo pel meu compte i vaig descobrir que s’estava fent un recorregut similar, així que vaig decidir participar en el primer any i ja no he pogut deixar d’anar-hi mai. 

–Què li aporta formar part d’una de les curses més dures del món?
–És una prova que enriqueix molt per la seva duresa física i mental, amb etapes molt llargues i diferents terrenys. Així quan no et trobes pedra, et trobes sorra molt fina en què costa rodar i acabes passant moltes hores a sobre de la bicicleta. Mentalment fa que creixis i et tornis molt més fort i sòlid. Aquesta sensació fa que quan finalitzi una edició ja estiguis pensant en la següent perquè enganxa.

–Com es prepara per dur a terme un esdeveniment esportiu d’aquesta dificultat?
–L’entrenament es basa fonamentalment a poder sortir el màxim de dies a fer sortides llargues amb la bicicleta. És cert que als mesos d’hivern és difícil entrenar a Andorra pel fred que fa, així que practico l’esquí de muntanya. Això sí, aquest any la Titan m’ha obligat a sortir a la carretera per les dates que han escollit. La bicicleta demana continuïtat, per tant, quan normalment començo a entrenar al febrer, ja no puc aturar la resta d’any.

–Quin és el seu pròxim objectiu?
–La meva intenció és arribar a fer 10.000 quilòmetres i per números, em queden 1.300 més per aconseguir-ho. D’aquesta manera, crec que amb dues Titan Desert més ja assoliria el meu objectiu.  Ara al novembre hi ha una altra cursa de la Titan i ja estan obertes les inscripcions. Com que estic a la categoria legends tinc la meva plaça assegurada i no he de córrer per inscriure’m. He de pensar què faré, però la possibilitat de participar-hi està allà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT