PUBLICITAT

Robert Roca Jugador d'e-Sports

«Volem posar Andorra al món dels videojocs»

Per Albert Ortega

Robert Roca durant un dels seus entrenaments.
Robert Roca durant un dels seus entrenaments.

Robert Roca és un dels dos integrants que representaran a la selecció andorrana a la pròxima Eurocopa 2020 d’e-Sports. La seva història és la de milers de joves que somien a fer-se un lloc al món dels videojocs i viure de la seva passió.
 
–Com va començar la seva afició pel FIFA?
–De fet, al principi era més de jugar al Pro Evolution Soccer, fins que la nova generació de videojocs FIFA es va posar per endavant en l’aspecte competitiu on-line. Van començar a tenir més servidors i modes de joc més entretinguts, però ara el Pro està tornant amb força. Com competirem amb el Pro, ara estic en fase de reengarxar-me, perquè és cert que la dinàmica a l’hora de jugar no és la mateixa i és un joc més lent. Tinc un mes per acostumar-me.

–Què significa representar a Andorra a l’Eurocopa 2020?
– És un orgull i una gran oportunitat. Fa dos anys vaig decidir apuntar-me a la lliga andorrana. El primer any vaig quedar quart i el segon subcampió, darrere del meu company d’equip, l’Adam Martín, que va quedar primer. Aleshores la selecció va contactar amb nosaltres. Per nosaltres significa una gran oportunitat per donar-nos a conèixer. Volem posar Andorra al mapa dels videojocs. 

–Creu que pot convertir-se en un jugador professional?
– A escala personal, sé que viure d’això és molt complicat, però penso que hi ha una possibilitat molt remota d’arribar-ho a fer. 

–Com és l’escena nacional d’e-Sports?
–Els videojocs més jugats són Fortnite i FIFA, ja que Call of Duty ha anat perdent pes amb el temps.

–Es veu amb opcions reals de guanyar?
– L’objectiu és agafar experiència jugant contra els millors i anar partit a partit, com si fos futbol real. Vull estar aquí i intentar triomfar. Els dos venim de FIFA i aquest torneig serà de Pro, però per això treballem. Per mantenir el nivell, créixer i algun dia arribar a cobrar una quantitat de salari, ja que de moment no cobrarem res, ho fem perquè és la nostra passió i representem al nostre país.

–Hi ha gent que no entén com els e-Sports tenen tanta afició.
– És normal, a mi també em sorprendria esbrinar com la gent es pot guanyar la vida amb els videojocs, però és un fenomen que va en augment. Ara els ídols dels joves són jugadors de e-Sports i youtubers.  

–També diuen que els nens estan tot el dia tancats a casa.
– No ho veig bé, sincerament. Crec que a partir dels 15 o 16 anys, si de veritat tens talent, t’has de centrar a entrenar i invertir temps, però abans has de quedar amb els amics i no estar emprenyat per no poder jugar o per perdre amb 11 anys. Jo ara jugo unes tres hores diàries perquè treballo i quan tinc temps, unes sis hores, però quan era més petit no era sempre a casa jugant. No s’han de perdre aquestes coses.

PUBLICITAT
PUBLICITAT