PUBLICITAT

Marcos Sanza Massatgista Emprenedor

És satisfactori ajudar a millorar la salut

Per Alexandra Baulina

Marcos Sanza
Marcos Sanza

Marcos Sanza va venir a Andorra des de Burgos i va compaginar la seva feina amb la seva passió per l’atletisme. Recentment, ha donat el pas i s’ha convertit en un emprenedor que té el seu centre de massatges, el qual li aporta molta satisfacció. 
 
–Com va arribar a Andorra?
–Vaig fer-ho fa 16 anys, ja que vaig tenir la oportunitat de treballar a Caldea; em van dir que era apte per a treballar com a massatgista, i des que vaig arribar, la meva feina principal ha estat la de fer massatges. En feia anteriorment, a la ciutat d’on vinc, Burgos.

–Com va començar en el món de l’atletisme?
–En el poble on vivia ens movíem, jugàvem, corríem, i sempre em va agradar córrer, i als 16 anys, vaig entrar en el club de César Aranda, que està al costat del poble on vivia. Em vaig federar, i des d’allà vaig començar a anar a les competicions amb l’equip. Fins ara, segueixo al peu del canyó. 

–Com va iniciar-se i desenvolupar-se en el món de l’atletisme a Andorra?
–Al principi havia de treballar els caps de setmana i les competicions les vaig haver de deixar de costat, encara que intentava seguir entrenant. Després vaig obtenir els caps de setmana per poder competir i combinar-ho amb la feina. Sempre ha estat una combinació d’atletisme i de treball, les dues coses a la par. Vaig entrar al Club d’Atletisme Valls d’Andorra amb el que he estat tota la vida a Andorra. Els dissabtes que tenia lliures eren el moment per fer les competicions que m’interessaven de la temporada. 

–Ara té un centre de massatges. 
–Fa dos anys que treballo pel meu compte i tinc el meu centre de massatges, Marcos Sanza Sport Massage. És una experiència molt positiva que reconforta molt, estic content d’haver fet aquest pas i de poder ajudar a la gent a millorar la seva salut. Tinc tot tipus de client, persones jubilades, nens que porten els seus pares perquè els hi fa mal l’esquena i em moc molt amb persones que fan esport. Vinc de l’esport, la gent ve recomanada i tenen confiança amb mi. Una persona que fa esport tracta diferent als esportistes. Estic content i segueixo millorant dia a dia. 

–Qué el diferencia de la resta de centres?
–És la confiança que tingui la gent amb la persona, amb la manera de treballar, amb els serveis que s’ofereixen. Ara tinc la tecnologia X signal que està funcionant molt bé i que està ajudant a molta gent a tenir una millor salut. El X signal treballa el sistema nerviós autònom, els nervis del cos, i és una màquina que està treballant amb molts clubs d’esport espanyols.

– Alguna anècdota per compartir?
–Destacar l’afecte de la gent, m’agrada el contacte amb els clients i hi ha gent que pràcticament no coneixia i m’he pogut fer amic amb ells. És un cicle mutu client i massatgista que aporta molt a la vida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT