PUBLICITAT

David Morat Informàtic

«La formació ha de ser constant en informàtica»

Per Lara Ribas

L'informàtic David Morat.
L'informàtic David Morat.

En David Morat té formació en Sistemes i Xarxes Informàtiques i des que va graduar-se ara fa cinc anys ja ha treballat en dos indrets diferents. Després de participar en l’Enquesta de Satisfacció d’Inserció Laboral del Govern, assegura que la formació obtinguda s’adequa al món laboral del seu àmbit tot i destacar la importància d’actualitzar-se constantment.
 
–Quant va tardar a trobar feina després de finalitzar els seus estudis?
–Vaig acabar el Batxillerat Professional (BP) en Sistemes i Xarxes Informàtiques al 2015 i com que estava fent les estades formatives a Andorra Telecom, de seguida que vaig graduar-me van contractar-me com a suport informàtic d’usuari de l’empresa, és a dir, un helper. 

–Va elegir aquesta formació pensant en les sortides professionals? 
–Vaig elegir-la perquè m’agradava; sempre m’havia generat certa curiositat i vaig apuntar-me primer al Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) en l’àmbit de la informàtica i després al BP que hi donava continuïtat. 

–Segueix en aquella primera feina? 
–Al cap d’un any vaig canviar i ara porto tres anys a Espic, un contact center on faig d’informàtic, porto tots els ordinadors, sistemes i xarxes, i també soc el formador d’un equip que s’encarrega del servei d’assistència de primer nivell al sud d’Europa.

–Considera que va obtenir la formació adequada per a les feines que ha desenvolupat? 
–Tot i que allà vaig obtenir unes bases molt importants, cal tenir en compte que a nivell d’informàtica la formació ha de ser constant i, per tant, tu has de posar molt de la teva part per poder continuar aprenent, ja que aquest món avança molt ràpid. 

–Però hi ha certa correlació. 
–Sí, al Centre d’FP d’Aixovall ens preparen molt bé per al món laboral. De fet, a les estades formatives m’han dit que a nivell de coneixement i preparació estem molt per sobre dels que venen del cicle que s’imparteix a la Seu. 

–Hi ha molta oferta en el seu àmbit? 
–Va molt en funció de les necessitats de cada empresa, però sobretot hi ha molta oferta de programadors, que això ja requereix d’una especialització. En general, però, el requisit mínim sol ser el BP que jo tinc. I passa molt sovint que les empreses acabin quedant-se els estudiants que hi fan les estades formatives, ja que els interessa una persona que just acaba de sortir del curs perquè no té cap mania ni vici. 

–Quina importància creu que té l’Enquesta de Satisfacció d’Inserció Laboral? 
–Jo crec que serveix per veure si les inversions que es realitzen en els estudis d’FP són útils, si el que ofereixen es correspon amb les necessitats del mercat laboral i si un curs respon a la demanda actual en aquell àmbit. 

–Ha vist una evolució en aquest sentit en el cas de la informàtica? 
–Des que jo vaig acabar d’estudiar, la demanda ha baixat bastant perquè en aquell moment n’hi havia molta i van sortir molts informàtics.

PUBLICITAT
PUBLICITAT