PUBLICITAT

Beatriz Rueda Creadora del projecte 'The vegan wheels'

«Per fer una dieta vegana, només calen ganes!»

Per Lara Ribas

La infermera andorrana Beatriz Rueda.
La infermera andorrana Beatriz Rueda.

Beatriz Rueda és infermera i està especialitzada en nutrició. A més de ser celíaca i seguir una dieta sense gluten, és vegetariana i fa mig any que ha fet el pas al veganisme. Precisament aquest estil de vida és el que l’ha portada a engegar amb el seu marit i la seva germana el projecte The vegan wheels.

–Què és The vegan wheels?
–La idea és fer difusió del veganisme, combinat amb una dieta sense gluten, i el consum responsable. No volem aconseguir que tothom es converteixi en vegà, sinó que la gent sigui conscient de la quantitat de carn que consumeix, ja que perjudica tant el medi ambient com la nostra salut. I volem contribuir a fer pensar com podem comprar d’una altra manera per reduir l’impacte ambiental.

–Com va sorgir la idea? 
–Nosaltres a casa seguim una dieta vegana però com que jo també soc celíaca i vèiem que era molt difícil trobar els dos elements combinats i sempre havíem d’adaptar la dieta, vam decidir començar a fer-ne difusió.

–Com treballen?
–De moment, tenim actius el Facebook i l’Instagram, on anem explicant com seguir una bona dieta vegana i com fer un consum responsable. Paral·lelament, estem preparant la web, que estarà en breu i oferirà informació més ampliada del que publiquem a les xarxes socials. I també hem començat a fer tallers. 

–Amb quina freqüència els ofereixen?
–Fins ara n’hem fet un parell, a Sant Julià i Aravell, i ara estem tancant noves dates per al gener i el febrer. Hem aprofitat que era desembre per ensenyar receptes de Nadal però els següents seran sobre batch cooking, per ajudar la gent a cuinar menjar saludable per a tota la setmana, i sobre receptes d’aprofitament, per reduir el menjar processat i els envasos. 

–Quina rebuda han tingut?
–Hem completat les places i hem tingut molt bona acollida. De fet, ens ha sorprès bastant perquè la majoria de gent no era vegana ni vegetariana, sinó que venia a aprendre com introduir aquests aliments d’una manera més original. I la gent va marxar molt contenta i amb la idea de posar-ho en pràctica.

–Fins on volen portar el projecte?
–Tenim previst iniciar una segona fase a l’abril que consistirà a crear un food truck per poder moure’ns i a part d’oferir un servei de restauració, continuar la difusió per altres llocs: Andorra, Catalunya i, si podem arribar encara més enllà, millor!

–Ho plantegen com una manera de guanyar-se la vida? 
–Ara no ens guanyem la vida amb això però sí que en un futur ens agradaria que anés guanyant pes i n’anés perdent la feina actual. Volem créixer a poc a poc, sense una data límit.

–Què pot aportar el seu projecte?
–Fer una dieta reduint el consum de carn és una oportunitat per descobrir nous ingredients i sabors, així com per millorar la nostra salut i tenir cura del medi ambient. I és molt més fàcil del que sembla, només calen ganes!

PUBLICITAT
PUBLICITAT