PUBLICITAT

Gina Goñi Soler Gerent del centre Mosaic

«El ioga permet als adolescents trobar-se amb ells mateixos»

Per Laura Cugat Ruiz

Gina Goñi, gerent del centre Mosaic.
Gina Goñi, gerent del centre Mosaic.

El centre Mosaic, a Andorra la Vella, va néixer el setembre de 2004 i des del juliol de 2013, Gina Goñi n’és la gerent. De professió, Goñi és auxiliar d’infermeria, naturòpata i instructora de ioga. 

–Per què el nom de ‘mosaic’ pel centre?
–En primer lloc, el nom fa referència a ‘un mosaic’ de diferents activitats. En segon lloc, perquè encara que no sigui un centre religiós, és un centre de superació i espiritualitat i això entronca amb les tres grans religions monoteistes (anomenades religions mosaiques). I finalment, el logotip té el símbol de l’Om, mantra i símbol d’espiritualitat no circumscrit a cap filosofia concreta, sinó que és universal. 

–Quines tècniques tenen més demanda?
–El ioga, que ho pot practicar tothom i té grans beneficis molt necessaris avui dia pel nostre estil de vida. T’aporta calma i et manté sa físicament, mentalment i espiritualment. 

–Practiqueu classes de ioga per a mares i bebès i també per a adolescents. Com el ioga els pot ajudar? 
–Poder fer ioga amb el te bebè et permet mantenir aquesta pràctica, sobretot en els moments inicials que són molt bonics però en els quals vas més cansada, dorms poc... també va molt bé per recuperar el sòl pèlvic i compartir experiències amb altres mares. I com no, la calma es transmet als bebès. Pels adolescents, que estan vivint una etapa inestable, el ioga justament els aporta equilibri i a trobar-se amb ells mateixos. Físicament els ajuda a desenvolupar la consciència corporal, acceptant-se i respectant-se. També treballen la seva força interior i la seva autoestima, a més de la concentració i la relaxació. 

–En el cas dels cercles de dones, parleu «d’empoderament i de despertar femení». Què significa? 
–Treballem sobre els arquetips femenins, el cicle de la dona i l’autoconeixement femení.  Practiquem meditacions, rituals, activitats creatives...tot en cercle, al mateix nivell unes amb les altres, acompanyant-nos en el nostre camí transformador, sense judicis i amb molt de respecte. 

–Quan de temps fa que desenvolupeu el ioga terapèutic i quines estratègies es practiquen?
–Actualment m’estic formant en el mètode FisiomYoga, únic en unir el ioga amb les ciències de la fisioteràpia i l’osteopatia. Es treballa de forma individual adaptant la pràctica als dolors o lesions de la persona i buscant una millora en el seu benestar. Recomanaria aquesta tècnica quan hi hagi un desequilibri tant físic com mental. 

–Quins són els principals beneficis d’aquesta pràctica? 
–Millora la postura corporal, enforteix la musculatura, amplia el rang de moviment de les articulacions, estira els músculs, millora la capacitat pulmonar, alleuja l’estrès, millora la concentració i recupera lesions. 

–Quins són els reptes futurs de Mosaic? 
–L’objectiu de Mosaic és millorar la qualitat de vida de les persones a través del ioga i la naturopatia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT