PUBLICITAT

Iván Lanza Jugador del CV Encamp

«Aporto tranquil·litat i paciència a l’equip»

Per Miquel López-Egea

Iván Lanza
Iván Lanza

Iván Lanza (Andorra la Vella, 1990) és una de les figures referents del CV Encamp. Ara és un veterà després del canvi que ha fet l’equip en aquesta temporada, en la qual ja no es troben a la part més alta de la lliga.

–Aquest any no està anant com els anteriors. Quina valoració en fa?
–És bastant diferent, és com si fos una nova etapa. S’ha de passar perquè s’ha de rejovenir l’equip i, per tant, hem d’agafar experiència. Som un equip jove, amb tres juvenils. He passat de ser quasi el més jove a quasi el més veterà en un any. És un canvi important, ens hem d’adaptar amb el nivell que està exigint la competició en la qual estem perquè no és tan fàcil com aparentava l’any passat. Som molt competitius. S’està demostrant que amb tal com som ara, no és tan assequible com abans.

–Quins són els objectius d’aquesta temporada?
–Mantenir-se, créixer, conèixer-nos, unir-nos, passar-nos-ho bé, gaudir del joc i aprendre.

–Quin balanç fa del que porten fins ara?
–És difícil fer-lo però puc dir que hem anat de menys a més. Des del primer partit respecte al darrer, es veu un treball important, sobretot defensivament. Ens queda molt per millorar, sobretot a la sortida en atac. Físicament i defensivament ho estem fent bastant bé, però hem de seguir millorant la recepció i l’atac. A la primera volta hem mirat la defensa i en la segona, hem de millorar el que he comentat. Això ens farà aconseguir la permanència. 

–Ara Gelaisy Cantero és l’entrenadora de l’equip.
–És una etapa molt bona, és una entrenadora que ve d’un sistema esportiu amb una mentalitat diferent perquè ve de Cuba. Costa adaptar-se quant a exigència però és molt positiu. Allà es treballa molt la disciplina. Ens ho està inculcant molt. És difícil per a nosaltres però estem veient els resultants encara que estem a la part baixa de la taula. Partit a partit, ens estem sentint millor.

–Com veu els joves?
–Amb ganes. Però s’han sorprès del nivell de la lliga. L’any passat la competició aparentava ser assequible. S’han trobat titulars i que depenem d’ells,  s’han vist superats o impressionats perquè és una lliga dura, disputada. Aquí no et regalen res. La primera volta ens ha servit per veure el nivell que hi ha. A la segona aniran mentalment més ben preparats.

–Què aporta a més d’experiència?
–A part del que he viscut, intento aportar tranquil·litat i paciència als jugadors. Vull que tinguin el cap fred. Sóc tranquil respecte a joc i és el que vull compartir en certs moments del partit. Parlo amb tots i així tenen serenitat. Hi ha moltes posicions i gent esverada i insegura. Sobretot, a part de demanar actitud, vull això. 

–Com va arribar al CV Encamp?
–Vaig estar jugant a Barcelona i vaig créixer molt, on vaig viure grans moments. Després vaig venir a competir a casa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT