PUBLICITAT

Adrià Tappi Psicòleg a l'OSCE

«Necessitem formar-nos en assumptes europeus»

Per Lara Ribas

L'Adrià Tappi a Viena, on treballa actualment a l'OSCE.
L'Adrià Tappi a Viena, on treballa actualment a l'OSCE.

L’Adrià Tappi és psicòleg i actualment treballa en el departament de Recursos Humans de l’OSCE, a Viena, seguint el programa Junior Professional Office. Ara també està preparant una delegació subvencionada de joves andorrans d’entre 16 i 30 anys per acudir al proper European Youth Event (EYE), que es durà a terme el 29 i 30 de maig del 2020 a Estrasburg. La gent interessada té temps per apuntar-se al procés de selecció fins al 25 de desembre.  
 
–Què és l’EYE 2020?
–És un megaesdeveniment que es fa al Parlament Europeu, a Estrasburg, que consisteix en dos dies bastant intensos durant els quals s’organitzen fins a 150 actes entre debats, tallers i conferències sobre temes molt variats. L’última edició va acollir més de 8.000 joves de tot Europa.

–Des de quan hi participa Andorra? 
–La primera i única delegació oficial que hi ha anat va ser fa dos anys, al 2018, que va comptar amb 11 persones. El suport del Fòrum Nacional de la Joventut i, per extensió, del Govern, és una garantia per poder participar-hi.

–Quanta gent tindrà la delegació d’enguany?
–Vull portar-hi 20 persones, 10 subvencionades pel Fòrum, 5 nois i 5 noies, i 10 més provinents d’un entorn polític que estaran subvencionades pels mateixos partits. 

–Com s’elegeixen?
–Pel que fa a aquests 10 últims, he contactat amb tots els partits polítics amb presència al Consell General, que són cinc, perquè hi enviïn delegacions de les seves joventuts, un noi i una noia cadascun.

–Com ho han rebut? 
–De moment, la majoria de partits s’hi han  mostrat interessats i alguns ja ens han confirmat la seva participació.

–I com s’escullen els altres 10 participants? 
–Han d’enviar el seu CV i una carta de motivació a [email protected] per optar-hi. Després serà una taula integrada per mi com a coordinador del projecte i diversos membres de la junta del Fòrum que ens encarregarem de fer la selecció en base a la branca d’estudis, l’idioma i l’experiència en activisme. 

–Què pot aportar aquest projecte als joves? 
–Si ets activista, polític o estàs vinculat a les relacions internacionals, aquest esdeveniment t’obre moltíssimes portes, ja que et permet familiaritzar-te una mica més amb les institucions europees i posar-te al dia dels temes més candents a escala internacional. 

–És important per al futur d’Andorra?
–Sí, necessitem formar-nos en assumptes europeus perquè la voluntat política del nostre país és anar cap a un acord d’associació amb la UE, per tant, hem de començar a espavilar-nos una mica en aquest sentit. 

–Què cal per apuntar-s’hi?
–Els joves s’han de creure que poden ser els escollits i si tenen anglès, ja hi tenen opcions. A més, volem aconseguir que es creïn llaços entre les persones que integrin la delegació andorrana perquè puguin contribuir a un canvi en el nostre país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT