PUBLICITAT

Joan Visa Propietari de Casa Beal i Veni, vidi, vici

«D’altres discuteixen sobre futbol, nosaltres sobre vi»

Per Carmen Salas

Joan Visa
Joan Visa

Que Joan Visa és una persona emprenedora ho sap tothom. La feina feta a la bodega de Can Beal, amb els vins i la seva varietat de trufa negra, així ho corrobora. I que s’estima Sant Julià també està avalat pels anys de dedicació política a la parròquia. El seu nou projecte combina els dos elements i li suma la generositat, perquè l’obertura de Veni, vidi, vici, un local/botiga on es poden degustar i comprar vins. 

–Perquè van decidir obrir la botiga?
–Primer de tot, perquè la Rosa, la meva companya, em va convèncer que Sant Julià necessitava una proposta com aquesta, ja que no hi havia cap local on poder tastar els vins i a la vegada comprar-los. El nostre objectiu és que la gent pugui venir a beure un vi amb tranquil·litat, en un ambient càlid i amb certa privacitat. És un projecte que l’hem pensat a llarg termini i estic convençut que donarem vida al sector vinícola de la parròquia.

–Com se’ls va acudir el nom Veni, vidi, vici?
–Arribar, veure i vèncer, aquest era el lema de Julio César. Nosaltres l’hem adaptat però el que vol transmetre és l’emprenedoria que crec que necessita Sant Julià. El vam triar per transmetre un missatge a tots els lauredians, que cal apostar per la parròquia.

–Quins tipus de vins oferiu?
–Tindrem els vins dels altres productors de la parròquia per poder-los donar a conèixer a tots el que vinguin. Inclús, als lauredians i andorrans que no són coneixedors que tenim uns grans vins. És un punt de trobada per conèixer el vins andorrans i la resta dels que tenim a la botiga.

–Suposo que Cim de Cel serà un dels vins més importants de l’oferta?
–Sí, el tinc i també els altres de la zona. Soc el pioner i els altres productors m’han seguit.

–A quin tipus de client va adreçat aquest local?
–Poden ser clients oberts a les nostres propostes o tenir molt clar el que volen. Tenim una copa a partir de dos euros i mig fins on es vulgui arribar. També fem tastavins de vins potser desconeguts. Fins i tot tinc vermuts que no es trobaven a Andorra. El que cal és ser curiós. De vegades els que més en saben son els més curiosos i amb aquests es dona un feedback molt interessant perquè podem discutir de vins i intercanviar opinions. D’altres discuteixen sobre futbol, nosaltres sobre vi.

–Quina proposta gastronòmica oferiu?
–Tenim una gran varietat de productes de primera qualitat com ara anxova del Cantàbric, llom de bacallà, la gama de foie que jo havia fet com a Casa Beal, escopinyes, tota una sèrie de llauna premium, fins i tot piparras i formatges del País Basc, mousse de piparra, reduccions de Pedro Ximénez, terrina de foie a la Landesa, etc. També tindrem una gama d’embotits per retrobar el sabor d’Andorra a través d’ells, perquè són similars als que feien els nostres pares.

–Heu pensat de fer algun curs de maridatges?
–Sí. Hem contactat amb deu cellers de fora per fer maridatges i una presentació de vins. Si tot va bé, començarem a partir del mes de gener del 2020.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT