PUBLICITAT

Kelly Guillot Terapeuta de medicina ayurveda especialitzada en estètica

«La medicina ayurveda tracta la persona de manera global»

Per Carmen Salas

Kelly Guillot
Kelly Guillot

Kelly Guillot és colombiana però fa més de catorze anys que resideix a la Seu d’Urgell, on des del 2006 exerceix com a terapeuta de medicina ayurveda especialitzada en tractaments d’estètica. Té la consulta al centre esportiu Esquitx, on atén els seus clients de manera global, ja que segons aquesta ciència, l’ésser humà s’ha de tractar primer emocionalment per obtenir resultats positius a nivell físic.

–Quins serveis ofereix?
–Tractaments estètics corporals com depilació i fotodepilació, tractaments reductors-tonificants, neteja de cutis i tractaments facials rejovenidors, entre d’altres, a més de les consultes i massatges de medicina ayurveda.

–En què consisteix la teràpia ayurveda?
–Quan arriba una persona amb un problema, ja sigui de pes, de mal a les cervicals o de pell, el primer que faig és tenir una conversa per esbrinar com es troba, quin tipus de pell té, si dorm bé o com fa la digestió, entre d’altres. Amb aquesta informació podré saber quins dochas predominen en el seu cos o quins s’han d’equilibrar mitjançant el massatge.

–Què és un docha?
–El docha és l’energia que flueix entre el cos i la ment.

–I un massatge ayurvèdic en què es diferencia d’un massatge tradicional?
–El massatge ayurvèdic es realitza a partir de l’estructura corporal de la persona i del coneixement del docha, ja que així sabré com es troba psicoemocionalment i a partir d’aquí podré el·laborar el seu tractament, que pot combinar el massatge amb una dieta específica (si cal) o aparatologia. És a dir, entenem la persona com un tot, des de la seva part emocional, a la vegada que l’acompanyem a nivell físic. A més, la persona ha de fer uns exercicis mentals per canviar rutines. El problema físic normalment amaga un problema psicoemocional i si no es té en compte, no es pot millorar.

–Quins són els beneficis del massatge ayurvèdic?
–Els principals són que redueix l’ansietat, millora el sistema immunològic, elimina toxines i augmenta la flexibilitat.

–Amb quins productes realitza els massatges?
Treballo amb la línia de productes naturals biològics, vegans i frescos de la casa Ringana (Àustria) que elabora substàncies naturals altament antioxidants.

–I quins tipus de clients té?
–Clients del gimnàs, però també gent que no és sòcia. Gent de la Seu principalment, però també d’Andorra. Cada tractament és personal perquè en la medicina ayurveda s’ha de tenir molt present les creences i manera de ser de cada persona. No és el mateix tractar un japonès que un suec, un rus, un català, un llatinoamericà o un andorrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT