PUBLICITAT

Romain Bailleul Professor de borsa

«Per treballar amb diners has de controlar les teves emocions»

Per Carmen Salas

Romain Bailleul
Romain Bailleul

Romain Bailleul es dedica a la borsa des de fa deu anys, quan va descobrir que tenia bona mà en la interpretació de la llei de probabilitats, l’anàlisi tècnica i la seva aplicació al mercat de valors. I des de llavors es dedica a ensenyar i compartir els seus coneixements amb els seus més de 2.500 clients. La seva extensa experiència i el seu sentit comú l’han convertit en un expert de les finances de confiança i fiable. Des d’Andorra ofereix els seus cursos a tot el món.

–Com va arribar a Andorra?
–Un dels meus clients, que viu a Andorra, em va contractar perquè l’ajudés a interpretar els seus gràfics i em vaig traslladar aquí fa més de quatre anys. Però fa sis mesos vaig decidir crear la meva pròpia empresa de formació (LiveStreamTraders.com) per oferir serveis de professor de borsa. Ensenyo a la gent a interpretar els gràfics perquè els clients prenguin les seves decisions d’on volen invertir els seus diners.

–Quin tipus de formació és la que ofereix?
–Tenim dos tipus de formació: online, amb un curs de 40 hores, en el qual ensenyem a interpretar els gràfics, les tendències, aprendre mètodes d’intervenció, la gestió de riscos, la probabilitat i una part de psicologia, que és fonamental. De fet, dos cops per setmana fem una sessió de coaching psicològic per fer simulacions i que el client s’adoni de perquè ha guanyat o perdut, perquè ha comés certes errades, etc. També, cada matí, analitzo en directe el mercat i tots els actius al meu canal de Youtube. Faig una valoració de com està el mercat, de les notícies d’economia, d’en què cal fixar-se.

–I que desenvolupa en la formació presencial?
–En aquest cas fem una formació individualitzada, segons els coneixements de cada client. Veiem quins són els seus punts forts, les seves mancances, també la seva psicologia i fem un programa molt personalitzat amb un pack a Andorra d’una setmana. Oferim passar una setmana al Principat, formar-se en borsa, però també tenir temps per gaudir d’un passeig en moto de neu, anar de botigues o relaxar-se a Caldea. La veritat és que funciona molt bé. 

–Quina és la mitjana d’edat dels vostres clients?
–Tenim dos grups de persones molt diferenciats en quan a les franges d’edat. Per un costat estan els joves, de 20 a 30 anys, amb pocs diners però moltes ganes d’aprendre i somnis d’independitzar-se. I després està el grup de gent de més de 55 anys, jubilada, que no volen viure de la borsa, però tenen temps i volen aprendre per trencar amb la rutina.

–Com veu el futur?
–En un futur m’agradaria poder tenir a Andorra un fons d’inversió oficial per a diferents tipus de clients.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT