PUBLICITAT

Francesc Camp Candidat de Junts fem Canillo

«Volem fer una parròquia sostenible i atractiva de cara al resident i al turista»

Per El Periòdic

Francesc Camp vol continuar el projecte iniciat en els dos últims mandats de Demòcrates a Canillo per fer de la parròquia un entorn sostenible i atractiu tant per a residents com per a turistes gràcies a la seva experiència com a ministre de Turisme.

–Vostè va trigar en decidir si es presentava o no, per què ho va fer finalment?
–Bàsicament hi ha dos elements importants. Primer vaig detectar un suport unànime dins el partit i de la gent que em trobava per la parròquia i d’altra banda, també em va motivar el potencial que té Canillo a nivell turístic. L’economia de la parròquia pivota entorn al turisme i tot i que s’ha fet molta feina als últims 8 anys, encara resta molt per fer. De cara a l’hivern està molt consolidada, però de cara a l’estiu en temporada baixa es poden fer moltes coses.

–En aquest sentit, creu que haver estat al Govern com a ministre de Medi Ambient i Turisme li pot passar factura a les eleccions o ajudar?
–No sóc una persona que visqui de la política, però aquests anys m’han aportat un coneixement del sector amb tota la seva amplitud; és a dir, agents públics, privats, les empreses, les seves estratègies, les persones que ho porten i cap a on ha d’anar Andorra a nivell turístic. Estic totalment convençut, l’experiència és un grau i les propostes que hem tirat endavant al ministeri poden ajudar a la parròquia.

–Va afirmar en la presentació de la candidatura que alguns projectes no s’havien explicat bé. Què va passar?
–És cert que s’ha fet molta feina a nivell intern, però no s’ha comunicat bé a la població a través de rodes de premsa o xarxes socials. La informació hi era, però han mancat explicacions. En som conscients.

–Quins són els grans eixos de la seva candidatura?
– Volem fer una parròquia sostenible i atractiva, entenem que per ser atractius de cara al resident i al turista hi ha d’haver una gestió sostenible de la parròquia a l’àmbit social, econòmic i medi ambiental. A nivell turísitic volem un turisme de poder adquisitiu alt que es gasti més diners en la parròquia i solucionar la desestacionalizació. Canillo és la parròquia que rep més turistes: 2 milions de pernoctacions dels 9 milions al país. Aquest creixement no és infinit, hem de donar més qualitat al turista perquè es gasti més diners. Apostem per construir un circuit turístic que connecti tots els punts d’interés turístic, des dels ponts tibetants fins al Mirador del Roc Quer.

–La crisi de l’habitatge és un greu problema que s’intensifica a Canillo. Com preveu solucionar-ho?
– La nova llei que es va impulsar a nivell estatal ja exigeix més als apartaments turístics i segurament molts blocs de pisos turístics hauran de passar a ser d’ús hoteler. Com que la normativa és més exigent que per a ús residencial, alguns blocs s’alliberaran. Volem traslladar les mesures de caire nacional aprovades des de Govern com la reducció del percentatge de cessió comunal quan un terreny es vol urbanitzar.

–Què han après respecte a les últimes legislatures?
–A gestionar els diners de forma seriosa i no estirar més el braç que la màniga. El Cònsol actual i jo mateix vam patir la crisi econòmica del 2011 al 2014. El Comú de Canillo tenia 18 milions de deute al 2011 i al 2015 ja havia rebaixat a 4-5 milions i ara estem en menys de 2 milions. La corporació tindrà una capacitat d’inversió de fins a 25 milions d’euros sense incrementar els impostos. Ara toca gestionar en bonança econòmica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT