PUBLICITAT

Albert Torres Candidat d'Objectiu Comú

«Obrirem les portes del Comú i no serem esclaus del Govern»

Per El Periòdic

Albert Torres es presenta com la renovació de la mà d’Objectiu Comú i basa la seva candidatura en la transparència, la proximitat i el diàlegper una parròquia que només ha conegut el mandat monocolor en els últims 8 anys.

– A l’acte de presentació de la seva candidatura va afirmar que participava per «una qüestió de salut democràtica». Què vol dir?
–Vuit anys amb una sola candidatura significa que l’elector no podia triar entre res més que DA i el vot en blanc. La gent s’acostuma al poder i hi ha un risc de confusió. Ens presentem perquè crec que hi hagi dues o més candidatures és bo perquè tothom s’ha d’esforçar per presentar un programa competitiu i realista. La ciutadania ha de veure el canvi.

–Quins són els grans eixos de la seva candidatura?
– La transparència per nosaltres és un aspecte bàsic, tot el que es faci al comú ha de ser conegut i estar a la vista de tothom. Per això volem instal·lar un sistema informàtic perquè tothom vegi el que fem si ho desitja. Una altra cosa és tractar a tots els ciutadans per igual en funció de la seva necessitat, no del color que puguin tenir. Nosaltres obrirem les portes del Comú perquè qualsevol ciutadà vingui i parli. També tenim mesures socials, turístiques, medi ambientals i administratives. 

–Si hagués d’escollir una mesura del seu programa, quina triaria?
–El contracte del Palau de Gel és la nostra gran prioritat perquè ho tenim a la cantonada i caduca el 31 de desembre de l’any que ve. El que farem primer serà renovar el contracte i a partir d’aquí, quan tinguem els fonaments, estimular diferents activitats per lligar-ho amb el turisme i impulsar aquest sector. No podem parlar de què farem sense tenir la renovació del mateix. Es parla que es negocia des de fa 6 anys, però un tema així d’important per la parròquia no pot trigar tant. Nosaltres ho tancarem en tres mesos o en sis.

–La candidatura demòcrata declata que la seva principal fortalesa és que ja coneixen el funcionament de la parròquia i la bona sintonia amb el Govern. Què en pensa?
– Ells representen la continuitat i nosaltres la renovació. En política les alternances són bones, sanes i necessàries. Ells pertanyen a un partit polític que respon al Govern i això ha marcat la seva gestió del Comú. Si en 8 anys encara falten coses per fer sent del mateix partit que el Govern, significa que el govern estatal mana al Comú. Nosaltres si guanyem no respondrem als objectius designats pel partit estatal. Nosaltres no anem a ser esclaus. Vaig per trobar solucions. Hi ha coses que no s’han demanat des del comú perquè enfadava a altres llocs. Gràcies a la Llei de Transferències de Competències a Sant Julià ingressem més diners. 

–La crisi de l’habitatge és un greu problema que s’intensifica a Canillo. Com preveu solucionar-ho?
–La primera mesura és abaixar i parlar amb el Govern conjuntament amb els altres comuns. No tenim una solució miracle, no n’hi ha, però entre tots hem de solucionar el problema, coordinar-nos i treballar des de l’anàlisi. Falten dades de quants pisos hi ha i de quants pisos buits trobem; els 8 anys fa que manqui informació. Ningú sap quants pisos hi ha ni quin ús de la propietat es fa. Congelar el preu dels lloguers 10 anys no és cap solució.

– Quina lectura extreu del vot en blanc que no va anar per a DA ?
– Estic segur que els més de 200 vots en blanc que es van produir no hi seran aquesta vegada, confio i crec que segurament una part d’aquests aniran cap a nosaltres. Les eleccions seran diferents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT