PUBLICITAT

Montserrat Altimiras Fotògrafa i professora

«La Marató Fotogràfica és una gran manera de divertir-se»

Per El Periòdic

Montserrat Altimiras
Montserrat Altimiras

La professora Montserrat Altimiras és la directora del taller de fotografia de l’Escola d’Art del Comú d’Andorra i des de fa cinc anys també s’encarrega de organitzar la Marató Fotogràfica, l’esdeveniment estrella de l’Andorra Shopping Festival pels amants de la càmera.
 
–Com va sorgir la idea de la marató fotogràfica?
– El creador va ser el Pep Aguareles, un gran professor del taller de fotografia que malauradament ens va deixar el gener passat. Per nosaltres és una gran manera de continuar el seu llegat. Ara sóc jo només, però ell va ser l’iniciador i abans ho fèiem entre els dos. Tot això ha sigut una continuació del seu treball. Així que hem mantingut aquesta idea perquè hi creiem i volíem que es continués fent. La essència és la mateixa, encara que amb els anys hem anat introduint petits canvis per adaptar-nos a les noves generacions, un exemple seria l’Insta Marató, on s’incorporava la xarxa social al concurs.

–Quin tipus d’usuari participa en el concurs?
–Hi ha molta varietat de persones, de fet hem batut el rècord entre les dues categories, amb 64 persones a la Max Marató i 9 famílies en la Family Marató. Des d’alumnes de l’Escola, gent que ho ha descobert i es veu atreta pel premi econòmic i altres que busquen passar una estona divertida i un cap de setmana diferent. És una gran manera de divertir-se. Hi ha molta disparitat en aquest sentit, amb professionals i amateurs. El participant és bàsicament local, però també tenim argentins que venen a fer la temporada i s’apunten. És un orgull.

–S’ofereix algun tipus d’ajuda econòmica pels guanyadors?
–En total hi ha quatre premis per un valor de 3.500 euros, dos per cada categoria. En el cas  de la Max Marató són per gastar en material fotogràfic mentre que en el cas de la Family Marató són per invertir-los en material tecno-audiovisual gràcies a Andorra Turisme.

–De què han tractat les diferents temàtiques?
–Hi havia temes totalment relacionats amb l’Andorra Shopping Festival i altres amb un espectable o obra concreta. Després hi havia temàtiques més lliures on els fotògrafs fan volar la imaginació i bellugar el cervell. En la Max Marató hi ha havia diversos punts; el carrer com a lloc de passeig, Andorra el país entre muntanyes o Què és per a tu l’Andorra Shopping Festival? entre d’altres. D’altra banda, en la Family Marató, s’havia de captar l’experiència de les titelles infantils, el retrat familiar i tractar de respondre Què és per a vosaltres la família?. Ens agrada que la gent s’expressi sobre altres temes.

–Quan coneixerem els guanyadors?
–Encara no sabem els guanyadors ja que els participants tenen fins el dia 25 per presentar les fotos. Des d’aquí animo a tothom a participar ja que encara gaudeixen de temps i la llibertat de presentar les seves millors obres.  El dia 2 de desembre es decidiran els campions i s’atorgaran els diversos premis segons el criteri del jurat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT