PUBLICITAT

Xavi Cardelús Pilot de Moto2

«Em fa molta ràbia saber que podria haver-ho fet molt millor»

Per Miquel López-Egea

El pilot Xavi Cardelús es prepara per disputar una cursa, aquesta temporada.
El pilot Xavi Cardelús es prepara per disputar una cursa, aquesta temporada.

Després d’acabar la temporada en el Campionat del Món de Moto2 amb l’Ángel Nieto Team, Xavi Cardelús valora el curs.

–Quina valoració en fa del curs?
–Ha estat una temporada molt difícil perquè tots esperàvem fer-ho molt millor. La KTM ha estat molt difícil de pilotar i no ha anat com ens hauria agradat. No sóc un pilot per fer els resultats que he estat aconseguint aquest any, em fa molta ràbia saber que podria haver-ho fet molt millor i que m’ha tocat passar un any molt complicat per coses que no depenien de mi. Tot i això, vull donar les gràcies a l’equip per l’oportunitat per aprendre. Me’n vaig amb l’espineta de no haver pogut fer una carrera en condicions.

–I de no haver pogut puntuar.
–No em baso en els resultats de posició. He après a veure les coses diferents. Per un que està aprenent, això no diu res perquè enganya. S’han de mirar els temps.

–Està decebut per la temporada?
–Sí, molt. M’esperava haver-ho fet molt millor, sobretot després dels temps que vam fer a la pretemporada, en la qual vaig aconseguir anar de pressa. Una temporada tan dura m’ha passat factura en quant no poder pilotar a gust i d’una manera natural.

–Les sensacions van ser molt bones al principi, sempre anava millorant,  però que va passar després?
–Anàvem progressant cada dia. A Qatar vam fer uns tests bons i a la carrera tot va començar a costar, potser per la pressió. A més, als Estats Units vaig caure i em vaig fer mal. Aquell dia vaig perdre la confiança perquè queia en llocs i moments que no són normals. D’una altra banda, un dels grans problemes que he tingut aquest any ha estat la inestabilitat de la KTM. Això també em va costar molta confiança.

–Ha tingut molts problemes amb el xassís de la moto. Com ho ha encarat?
–El meu equip ha fet el màxim que ha pogut i han donat el seu millor. Ens vam adonar que tenia un xassís molt sensible. Era una moto que varia molt i que té un comportament diferent en funció de l’entorn. Ha estat molt difícil buscar un equilibri.

–Havien demanat unes millores que no arribaven.
–Això va ser un altre caos perquè portava aquesta sensació des del primer test i va durar fins a la meitat de temporada. Quan em van donar una petita millora, ja es va notar. M’hauria agradat que hagués passat tot abans.

–L’experiència és bona?
–Sí. L’equip m’ha ajudat en tot el que ha pogut i he estat entre els millors del món. He après moltíssim.

–Per què no segueix un any més?
–Teníem un any de contracte només. Tenia l’opció de renovar un any més però els resultats no van ajudar. També va haver-hi un moment que ens vam mosquejar una mica amb l’equip perquè no ens va agradar la idea que el meu company portés sempre un xassís millor que el meu des del primer dia i que a mi m’haguessin tardat tant a arribar les millores. L’equip va decidir després agafar dos pilots més. Ni ells m’han fet fora ni jo he volgut marxar.

–Hi va haver malestar?
–Sí, això em va crear dubtes de mi mateix. Ningú era més bo que l’altre. Sabia que quan tingués les millores, faria un pas.

–Què farà ara?
–En aquestes darreres dues setmanes m’han sortit moltes ofertes i m’ho he de pensar molt bé. La decisió que prengui serà determinant. Tinc opcions d’anar al Mundial de Supersport, al de MotoE o al Campionat d’Europa de Moto2. He d’esperar i veure què passa. La categoria de MotoE és el futur perquè anirà creixent però a l’Europeu sé que podré estar lluitant pels podis de cada cursa i és el que més m’agrada. 

–Entenc. 
–Després d’un any i de tantes carreres, el meu nivell ha pujat. La moto era molt difícil i això es veia a la classificació al final. Només hi havia tres KTM per sobre. L’any passant, amb una Kalex, amb la qual era molt més fàcil tenir més nivell, la moto ajudava més. Aquest any m’ho he hagut de fer tot jo. Tot i això hi ha moltes coses positives.

–Amb què es queda?
–He entès i he sabut veure les coses bones dels caps de setmana. He sabut identificar les coses positives que hagin passat. He crescut com a pilot. 

–Igualment, s’emporta un bon sabor de boca pel que fa al suport rebut des del país.
–Hi ha molta gent d’Andorra que m’ha donat suport i m’ha animat en els moments més difícils. I això s’agraeix quan estàs molt desanimat, t’ajuden a seguir confiant. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT