PUBLICITAT

Miguel Loureiro Jugador de l'FC Andorra

«Em vaig sentir molt identificat amb el projecte que em van proposar»

Per Miquel López-Egea

El tricolor Miguel Loureiro conversa amb EL PERIÒDIC al Prada de Moles.
El tricolor Miguel Loureiro conversa amb EL PERIÒDIC al Prada de Moles.

Miguel Loureiro és una peça indispensable per a Gabri García. El tricolor forma part de la defensa infranquejable que ha construït el conjunt del Principat. Va arribar procedent del Còrdova. 

–És una peça clau per a Gabri, ho veu així?
–La veritat és que he tingut minuts, m’estic sentint còmode a l’equip i al país. Compto amb la confiança del míster i, per tant, entreno cada dia per seguir millorant i que compti amb mi.

–La forta defensa de l’Andorra ha fet que siguin l’equip que menys gols ha rebut.
–Ho estem fent molt bé perquè tenim molt la pilota i això és important. Quan la tens, difícilment et poden fer mal. L’equip és molt sòlid i molt solidari en defensa, estem junts i defensem junts. Aquestes són les claus perquè duguem tan pocs gols encaixats.

–Quina preparació fa?
–Treballem diversos sistemes amb Gabri. Juguem tant en defensa de tres com de quatre i ens sentim còmodes en les dues. Treballem els diferents sistemes i moviments que hem de fer. Hem de seguir així de concentrats i en la mateixa línia en els partits, ja que encara no hem rebut cap gol a la primera meitat.

–Per tant, si parlem d’objectius, els play-off són el que s’ha marcat com a mínim? Ningú s’atreveix a dir-ho en veu alta.
–El temps que porto jugant al futbol m’ha ensenyat que s’ha d’anar de mica en mica perquè els objectius es marquen a curt termini per després poder aspirar a més coses. Estem en un moment molt bo, és important gaudir-ho i no estar pensant en el que passarà. Estem en l’11a jornada.

–Porten una ratxa d’empats. No sé si ho considera una mala dinàmica.
–És molt important sumar. És veritat que en els darrers partits ens ha costat fer gol però són circumstàncies, no és una mala dinàmica. Aquesta setmana hem d’anar a pels tres punts i no donar-li més importància a això.

–Com veu l’ambient al vestidor?
–Tenim molt bon grup. Quan les coses surten bé al camí, és fàcil portar el dia a dia. Hi ha hagut lesions i sancions i qui ha entrat, ho ha fet molt bé. Hem de seguir en aquesta línia, molt ficats en la dinàmica.

–Amb qui considera que es porta millor?
–Em porto bé amb tothom. Vaig arribar amb el Miguel Bañuz i amb la gent amb qui comparteixo pis tinc una mica més de relació. Per tant, sempre anem en cotxe a entrenar amb ell i el Jilmar. M’ha sorprès el bon ambient que hi havia a l’equip.

–Com va decidir fitxar?
–Estava lliure i vaig rebre la trucada de l’Andorra. Em van presentar el projecte i em va semblar molt interessant. Era una aventura per créixer com a futbolista al mateix temps que creixia el projecte. Em vaig sentir molt identificat amb el que em van proposar. Ara estic molt content.

–Què aporta?
–Experiència tot i ser jove. He jugat a Segona B i algun play-off, també a la Segona Divisió. Sóc un jugador que treballa i d’equip. Aporto coses importants.

–Què creu que ha de millorar?
–Sempre s’ha de millorar. Primer em va costar l’adaptació al terreny de joc. Cada vegada em trobo millor i puc créixer i aportar més. El model que tenim de mantenir la pilota, m’atrau. Així podré fer més coses i aportar més en atac.

–Però hi ha molta competència.
–Sí, s’ha de tenir un equip competitiu que cada dia m’exigeixi al màxim als entrenaments. La gent que està jugant no s’ha de relaxar. L’Oriol em colla i això em fa millorar.

–Ha passat de la forta calor al fred. Com ho porta?
–Sempre he dit que m’agrada més el fred per jugar a futbol, però aquest fred extrem encara no l’havia viscut. Ho estic portant bé però encara no ha arribat la part més forta. Amb la calor es pateix molt i a Còrdova, a vegades, ho passava malament. Em sento còmode a Andorra.

–Què és el que més li agrada?
–M’agrada molt la muntanya, la neu i el camp. M’encanta l’entorn natural. És un país molt desenvolupat amb un gran nivell de vida, això m’ha sorprès.

PUBLICITAT
PUBLICITAT